- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

שבלולי גבינה מתוקה

יש בקרים שאני קמה וממש בא לי איזה מאפה גבינה, אין לי בעיה להכין אותם אבל לפעמים בא לי שהם שפשוט יהיו שם, יפים ומוכנים לאכילה, יחכו לי בקופסא, רק לשלוח יד ולקחת.

המאפה הזה הוא קל להכנה, מזכיר במרקם טיפה מאפה שמרים אבל בלי ההתעסקות של התפחה וכו’ יוצא מאפה מגניב, עם בצק אוורירי ועם מתיקות עדינה של מלית הגבינה, בדיוק מה שאני צריכה כשבא לי לאכול כאן ועכשיו מאפה גבינה. אגב, אני הכנתי עם גבינה מתוקה אבל לגמרי אפשר להפוך אותה למלוחה ויש לכם אחלה ארוחת צהריים.

אז בואו נתחיל:

לבצק: 15-20 שבלולים.

מחממים תנור ל 170 מעלות.

1/2 3 כוסות קמח (500 גר’)

שקית אבקת אפייה

3/4 כוס אבקת סוכר

200 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

גביע יוגורט (200 מ”ל)

למילוי:

1 מיכל גבינת ריקוטה (200 גרם)

1/2 מיכל גבינת שמנת 5% כמו סימפוניה (100 גרם)

1 כוס אבקת סוכר (120 גרם)

גרדת לימון

1 ביצה שלמה

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון  שמים את כל החומרים פרט ליוגורט ומעבדים בפולסים למרקם חולי. מוסיפים את היוגורט וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים לחים גסים.

הבצק ירגיש רך ונעים אבל ממש לא דביק. מעבירים למקרר לשעה עד שעתיים של מנוחה.

 

מכינים את המילוי:

בקערה שמים את כל חומרי המילוי פרט לביצה ומערבבים עד שהכל במרקם קרמי. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד.

תטעמו ותוודאו שהמתיקות מתאימה לכם, במידה וצריך תוסיפו עוד אבקת סוכר.

הרכבת השבלולים:

מקמחים קלות משטח עבודה. לוקחים חצי מהבצק (זה יותר נוח ככה) ומרדדים אותו לעלה דק בצורת מלבן.

מעבירים את המלבן בעדינות לנייר אפייה ומורחים אותו בחצי מהמילוי, בשכבה אחידה ומגלגלים בעדינות. אם חם מידי באותו יום תעבירו למקרר לאיזה שעה או חצי שעה למקפיא כדי שהבצק לא יהיה רך מידי בחיתוך. אותו דבר עושים עם החצי השני של הבצק.

חותכים לשבלולים בעובי של אצבע או אצבע וחצי ומניחים על תבנית אפייה. אופים בחום של 170 מעלות כעשרים דקות עד להזהבה קלה של הבצק.

 

מצננים טיפה ואז אפשר להתחיל בחגיגה.

את השבלולים שומרים במקרר וכשבא לכם מהמאפה, מחממים כמה שניות במיקרו.

זהו, אחלה פינוק להתחיל איתו את היום (או לסיים או בין לבין…)

 

טיפים/ גיוונים:

1. אם אין יוגורט אפשר אותה כמות של גבינה לבנה 5%-9% למריחה.

2. במילוי: במקום ריקוטה אפשר גבינת טוב טעם או טובורג (אלו גבינות יבשות מנוזלים ללא טעם).

3. אפשר להוסיף צימוקים למילוי.

4. אם רוצים ללכת על הכיוון ההפוך, מלוח אז במקום להוסיף אבקת סוכר במילוי מוסיפים מלח, פפריקה מתוקה וקצת חרדל ומשמיטים את הסוכר מהבצק ובמקום שמים קורט מלח.