- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת פרג ושוקולד

עד לפני כמה שנים לא יכולתי להריח שלא לדבר על לאכול משהו שיש בו פרג אבל כל זה השתנה כשמישהי נתנה לי פרוסת עוגה בפורים שהיתה נראית עסיסית ושוקולדית  למדי, אז נתתי ביס ואז זה הכה בי: למרות שיש בה פרג היא ממש טעימה.

מאז שגיליתי שאני אוהבת פרג אני קונה רק טרי ולא מהסופר מה שמאוד משפיע על הטעם הסופי של המאפה.

העוגה הזאת היא מעין התרפקות על העוגה ההיא (היא לא הסכימה לתת לי את המתכון…) אבל לא מתוך פשרה היא עוגה מאוד טעימה ועסיסית, קלה להכנה בלי הפרדות של ביצים וקיפולים וכל מיני ניג’וסים והיא פרווה.

בן זוגי שיחייה שממש לא בקטע של הקוויאר השחור של הקונדיטוריה הכריז שהיא ממש טעימה ואני יצאתי בתופים ובמחולות מרוב אושר.

אז, לכל אוהבי הפרג או כאלה שהם בתחילת דרכם עם פרג העוגה הזאת מוקדשת באהבה ולא רק בפורים.

לבלילת העוגה: תבנית 24 עם ארובה או קוטר 26 ללא.

 לחמם תנור ל 160 מעלות

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות פרג טחון

1/2 1 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר 60%

3/4 כוס שמן קנולה

תפוח עץ מגורר גס (אני גררתי עם הקליפה)

1 כוס מיץ תפוזים טבעי

לציפוי השוקולד:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

4 כפות קקאו

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך 6-8 דקות לקצף בהיר ותפוח שמזכיר מרקם של מוס.

בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והשמן וממיסים את השוקולד בעדינות בפולסים .

ממשיכים להקציף את הביצים ושופכים בזרם דק את תערובת השוקולד. מוסיפים את תפוח העץ.

מערבבים את הפרג, קמח ואבקת האפייה ושופכים את התערובת לסרוגין עם מיץ התפוזים למיקסר כלומר: פעם תערובת יבשים ופעם מיץ תפוזים כאשר מסיימים בתערובת היבשים.

משמנים את תבנית האפייה ושופכים אליה את תערובת העוגה. אופים בחום של 160 כ- 45 דקות עד שהעוגה יציבה. מצננים לחלוטין לפני שמצפים.

  

אופן הכנת הציפוי:

בסיר קטן שמים מים, סוכר וקקאו ומבשלים את הנוזלים עד שהסוכר נמס לגמרי. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים טוב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. נותנים לתערובת כמה דקות להצטנן שבזמן הזה היא תסמיך ומורחים על העוגה.

טיפים/ גיוונים:

1. מיץ התפוזים יכול להיות או סחוט טרי או מבקבוק כמו פרימור.

2. מי שלא מעוניין בציפוי השוקולד יכול במקום לפדר באבקת סוכר ולהגיש.