- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

רולדה אדומה נוסטלגית

תמיד כששואלים אותי אם אני רוצה חתיכת רולדה אני מיד מוצפת בזכרונות ילדות מבית אמא וסבתא עד כדי שאני מרגישה את העיניים מתחילות להיות מצועפות ואת המחנק במעלה הגרון. יש משהו מנחם, מוכר, מחבק ואוהב בעוגות נוסטלגיות והרולדה היא ללא ספק אחת מהן. זו רולדה קלה להכנה, אין הפרדת ביצים, המיקסר עושה הכל ואחרי עשר דקות של אפייה כל שנותר הוא למלא ולצפות כאוות נפשכם וזהו, למקרר ויש לנו עוגה שכל ביס ממנה זה עוד טעימת זיכרון אהוב. הרולדה יצאה מאוד ארוכה והיות ואני לוקחת אותה להורי ולא יהיו שם הרבה אנשים חתכתי אותה לרבע ושלושת רבעי כאשר החתיכה הגדולה לסופ”ש והרבע לי ולבן זוגי לערב כפינוק אחרי יום ארוך (ולצילומים)

לטורט: לרולדה אחת מאוד ארוכה

לחמם תנור ל 180 מעלות

4 ביצים

3/4 כוס סוכר פחות כף כף

1 מיץ לימון

1/2 כוס קמח

2 כפות אינסטנט פודינג

קורט סודה לשתייה (קמצוץ על החלק הדק של הכפית)

למילוי: 2 מיכלי שמנת להקצפה (38%)

5 כפות גבינה לבנה 5% (גביע של 250 גרם)

2 כפות אבקת סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

4-5 כפות קונפיטורה אדומה, רצוי איכותית

כוס דובדבנים משומרים (מגולענים) מסוננים מנוזלים

אופן ההכנה:

במיקסר שמים את הביצים ומתחילים להקציף ברגע שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מוסיפים גם את מיץ הלימון. ממשיכים עד שהתערובת מזכירה מרקם של מוס.

בקערה אחרת מערבבים קמח, אינסטנט פודינג וסודה לשתייה. מוסיפים את החומרים  היבשים לקערת המיקסר ובעזרת לקקן מקפלים את התערובת בעדינות עד לאחידות.

שופכים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה וטיפה משומנת בחמאה או תרסיס שמן. מחליקים את התערובת ואופים בחום של 180  כ 10 דקות בלבד עד שהיא זהובה וקפיצית למגע.

 

פורסים מגבת גדולה, שמים נייר אפיה על הטורט והופכים על המגבת. מגלגלים עד לצינון מלא (כמה דקות)    

בינתיים בקערת המיקסר שמים את השמנת, גבינה לבנה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים לקצפת יציבה. פותחים בעדינות את הרולדה ומורחים עליה את הקונפיטורה האדומה.

מורחים 2/3 מהקצפת באופן אחיד עד כמה שאפשר ומפזרים את הדובדבנים.

 

מגלגלים לאט ובעדינות. מורחים את יתרת הקצפת ולמקרר להתיצבות של שעתיים לפחות. וזהו, העוגה שלנו מוכנה.

 

טיפים גיוונים:

1. במקום דובדבנים משומרים אפשר תות שדה בעונה או פירות יער טריים או קפואים (אבל להפשיר ולסנן)

2. אפשר קונפיטורה אדומה אחרת שאוהבים כמו פטל, פירות יער ועוד העיקר שתהיה איכותית וטעימה

3. במקום המילוי המוצע אפשר רק להקציף שמנת עם שתי כפות אינסטנט פודינג ואבקת סוכר אבל אתם יכולים כל מילוי אחר שאתם אוהבים.

4.הרולדה יוצאת ארוכה. אתם יכולים להשאירה ככה במידה ויש הרבה אורחים או לחצות לשניים.