- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגה צהובה (עוגת סתיו)

אבא שלי חוגג יומולדת והחלטתי שהפעם אני עושה עוגה בסימן הסתיו וכל מה שקשור לעונה הזאת החל מתפוזים ועד לקישוט של עלי שלכת,  ענפים פזורים ושוקולד שטוב לכל השנה. בסיס העוגה ניקרא עוגה צהובה והיא של מרתה סטויארט עם כמה שינויים קלים שלי המילוי הוא של מה שנקרא: orange curd שזה מין רפרפת תפוזים עשירה שאפשר לאכול לבד כקינוח (אתם חייבים לנסות, זה טעים ברמות) והוא משמש גם כמילוי לעוגות, עוגיות וקאפקייק. העוגה אגב מצויינת סתם ככה ליד הקפה אבל במקרה הזה הפכתי אותה לעוגת יומולדת. מצרכים: תבנית 22-24 מחממים תנור ל 170 מעלות 3 כוסות קמח שקית אבקת אפייה קורט מלח 200 גרם חמאה רכה 21 1 כוסות סוכר 4 ביצים 41 1  כוסות חלב בטמפ’ החדר, לא קר מהמקרר מילוי התפוזים (orange curd): כוס מיץ תפוזים (או טרי או פרימור) 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי 3/4 כוס סוכר 5 ביצים 3 כפות קורנפלור מעורבבות עם רבע כוס מיץ תפוזים (בנוסף) 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות אופן ההכנה: בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומקציפים עד לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחד אחד וממשיכים להקציף. זה יראה כמו קוטג’ אבל אל דאגה זה מסתדר בהמשך. בקערה אחרת מערבבים לאיחוד קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לסרוגין את הקמח והחלב לקערת המיקסר עד שיש תערובת סמיכה. מעבירים לתבנית אפייה ואופים ב 170 מעלות בין 50-60 דקות עד שקיסם יוצא נקי.     אם בא לכם להשאיר ככה כעוגה בחושה ליד כוס קפה אז עוצרים פה. במידה וממשיכים להכנת העוגה מצננים לחלוטין. מכינים את המילוי, רצוי להכינו יום קודם: בסיר קטן שמים את כל החומרים פרט לקורנפלור שמעורבב עם המיץ. מערבבים את כל החומרים שיהיו אחידים לפני שמדליקים את האש. מתחילים לבשל את הרפרפת כשכל הזמן מערבבים כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה. כשאתם רואים שמתחילים לעלות אדים מהתערובת, בודקים עם האצבע שהיא חמה. ברגע שהתערובת חמה (לא רותחת !) שופכים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לערבב כ 5-8 דקות עד שהתערובת מסמיכה מאוד. נותנים לה טיפה להצטנן ואז לאט לאט מוסיפים את החמאה. כל פעם כמה קוביות, מערבבים עד להמסתם וממשיכים. מעבירים למקרר ללפחות שעתיים. (לכן כדאי להכין יום מראש)                  הרכבת העוגה: מחלקים את העוגה ל- 3 כאשר החלק שהיה עליון הוא אמצעי או תחתון לפי מה שנראה לכן. מחלקים את המילוי לשניים כאשר חצי לשכבה הראשונה וחצי לשכבה השנייה.    מעבירים את העוגה למקרר למנוחה של שעה לפני הציפוי הסופי. אני ציפיתי בגנאש של שוקולד מריר אבל אתם יכולים עם קצפת, קרם חמאה ועוד, מקשטים וחזרה למקרר עד למועד הארוע.     טיפים/ גיוונים: 1. כפי שאמרתי את העוגה אפשר למלא בכל מילוי שאוהבים, היא יציבה אבל לא כבדה. 2. העלים שבתמונה הם משוקולד והם אכילים: מוצאים ומנקים עלים יציבים כמו עלי ורד. העלים צריכים להיות יבשים. ממיסים 100 גרם שוקולד (אני המסתי לבן, מריר וחלב) במיקרו בפולסים. בעזרת מברשת מברישים בשכבת שוקולד אחידה על החלק הגס של העלה ומניחים להתיצבות בטמפרטורת החדר. (שוקולד לבן וחלב במקרר למשך שעה). בעדינות מקלפים את העלה ומניחים בעדינות על העוגה. (אני זרקתי הרבה עלים עד שהצלחתי). לפני שמניחים את העלים על העוגה כדי להעזר בקצת גנאש שנשאר מהציפוי.            מזל טוב