- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגיות קפה וקרמל

לפני כמה חודשים החלטתי לעבור על המתכונים הישנים שלי וקצת לרענן את הצילומים של פעם. לא פעם אני בוהה בהלם בצילומים שלי מלפני כמה שנים טובות ואני באמת מנסה להבין מה עבר לי בראש שככה החלטתי לצלם.

המתכון הזה הוא מתחילת הדרך של הבלוג כשהתחלתי להכיר כמה בלוגים מארצות הברית וקיבלתי מהם השראה. אחת מההשראות האלה הביאה אותי לבלוג  manu’s menu למתכון הזה, שעבר שינויים קלים שלי לעוגיות שהן מושלמות לטבילה בכוס הקפה עם שילוב מיוחד בין קפה לקרמל.

המתכון מאוד קל להכנה ואין פה הכנת קרמל כהילכתו אלא קיצור דרך בצורת שימוש בחלב מרוכז שנותן את הטעם הקרמלי העדין ואם תשימו לב תראה שאין פה שימוש בסוכר והעוגיות יוצאות בעלות מתיקות עדינה. תהנו.

לבצק העוגיות: 25 עוגיות 

לחמם תנור ל 180 מעלות

150 גרם חמאה רכה

1/2 פחית חלב מרוכז (200 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

כפית 1 אבקת אפייה

כפית 1 גדושה קפה נמס מהולה בטיפה מים רותחים להמסה

כמה טיפות תמצית קפה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את החמאה הרכה והחלב המרוכז ומעבדים בעזרת וו גיטרה לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת שמים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, נס הקפה והתמצית ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה המזכירה במרקמה פלסטלינה.

נותנים לתערובת לנוח במקרר שעה לפני שמתחילים לעבוד איתו.

היות והבצק טיפה עדין, אני מקמחת קלות נייר אפייה ומרדדת את הבצק עליו לעובי של חצי ס”מ. בעזרת קורצן קורצים צורות ומניחים על תבנית אפייה משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 180 כ 10-12 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב עדין. נותנים להן להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים אותן לקופסא אטומה.

גיוונים/ טיפים:

1. העוגיות יחסית עדינות אז אחרי 10 דקות תבדקו מה המצב שלהן ותחליטו אם צריך עוד דקה או שתיים. שימו לב שלא לאפות אותן יתר על המידה.

2. במקום לרדד אפשר לקרוץ מהן כדורים בכמות של כף ולפחוס אותן קלות לפני הכניסה לתנור או לחלק את הבצק לשניים, ליצור מכל חלק גליל, לעטוף בנייר אפייה ולהכניס למקפיא לכשעתיים עד שהגלילים יציבים כדי לפרוס אותן ואז לאפות.

3. במידה ואין תמצית קפה אפשר פשוט להשמיט והכל בסדר.

4. הפוסט צולם מחדש ב 8.4.2018