- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת גבינה קצת אחרת

 

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה וכל פעם מנסה מתכון אחר. יש לי את העוגות שאני עושה באופן קבוע בגרסה כזו או אחרת אבל תמיד טוב לנסות דברים חדשים.

זה מתכון ללא מיקסר, ללא בסיס, העוגה קלה מאוד להכנה ואפשר לאכול אותה קרה, כמו שרובנו אוהבים או חמימה (כמו העוגות של בתי המלון), דבר שמתאים עכשיו לתקופת הסתיו שהימים טיפה יותר קרירים ומשהו נוסף, היא מתאימה לרגישים לגלוטן או נמנעים ממנו מסיבה זו אחרת (ולפסח).

העוגה מתאימה לכל מי שחושש מעוגות גבינה, אין פה הפרדת ביצים, היא אמנם תופחת טיפה באפייה אך היא חוזרת בקירור לגובה ההתחלתי שלה.

לבלילת העוגה: תבנית בקוטר 24

 לחמם תנור ל 150 מעלות

1.300 קילו גבינה לבנה 5% שומן

1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)

2 שקיות סוכר וניל

5 ביצים

גרדת לימון מלימון אחד

1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)

1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל (50 גרם 1/2 2 כפות)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את הגבינה, סוכר, סוכר וניל, גרדת הלימון והביצים ומערבבים עם מטרפה ידנית, עד לתערובת אחידה.

בקערה ניפרדת, שמים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים.

ב 3 שלבים שופכים את הקמחים לתערובת הגבינה, אחרי כל הוספה מערבבים היטב ושופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

שמים בתחתית התנור קערה עם מים רותחים וכשהתנור חם מכניסים את העוגה לתנור. אופים בחום של 150 מעלות כשעה ורבע.

העוגה צריכה להיות יציבה מסביב וטיפה רוטטת במרכז. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד 10 דקות.

מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר ואז למקרר ל 3-4 שעות להתייצבות מלאה.

נהנים ממנה כשהיא קרה מהמקרר או לחמם טיפה במיקרו. תהנו.

  

טיפים/גיוונים:

1. מי שרוצה יכול להוסיף צימוקים בהירים, חמוציות ועוד.

2. במקום גרדת לימון אפשר גרדת תפוז. אפשרות אחרת היא ללא גרדה ואז להוסיף תמצית וניל איכותית.

3. אפשר במקום חלק מהגבינה הלבנה להשתמש בגבינת שמנת 5% כמו סימפוניה. לבחירתכם.