- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

דובשניות עם סילאן

לקראת ההכנות לראש השנה לא היתה לי התלבטות מה אני מכינה קודם, היה ברור שאני מחפשת מתכון אחר לדובשניות. אני מאוד אוהבת את הדובשניות המתועשות למרות שהן נורא דחוסות ונורא מתוקות ובכל זאת החלטתי שאני מנסה כמה מתכונים עד שאני אמצא את האחד.

אחרי כמה נסיונות והתאמות מצאתי את המתכון המנצח. כל כך מנצח שנדרשה לי משמעת עצמית שאין לי, כדי לא לאכול את כל המגש… המתכון לא דורש מיקסר או כל מכשיר אחר רק שתי קערות  וזוג ידיים.

אין פה ביצים, חמאה ודבש כך שהוא מעולה לשומרי הכשרות ולטבעוניים שבינינו. מה שכן, הריח שמתפשט במטבח וברחבי הבית מאוד משכר אז ראו, הוזהרתם.

לבצק: כ- 30 דובשניות

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1/4 כוס סילאן ללא תוספת סוכר (90 גרם)

1/3 כוס סוכר חום דחוס (80 גרם)

1/2 2 כפות רסק תפוחים טבעי (רצוי ללא תוספת סוכר. 60 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

3/4 כפית קינמון

1/2 כפית ג’ינג’ר טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

קורט ציפורן טחונה

ציפוי: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה שמים שמן, סילאן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים היטב במטרפה ידנית לאיחוד החומרים.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

שופכים את תערובת הקמח לקערת הרטובים ומערבבים בעזרת כף עץ ואז בידיים עד לקבלת תערובת אחידה שמזכירה פלסטלינה במרקמה. מניחים לתערובת לנוח עשר דקות ואז ממשיכים.

קורצים חתיכות מהבצק ומגלגלים לכדורים קטנים. מגלגלים באבקת סוכר ומניחים בצורה מרווחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בחום של 170 מעלות 12-14 דקות עד שהן מתפוצצות. הן יוצאות רכות אך הן מתייצבות בקירור.

שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כשבוע (וזה בתנאי שישרדו..).

טיפים/גיוונים:

1. המתכון הוא ללא ביצים. את רסק התפוחים קניתי בסופר במדף שימורי פירות. הוא מגיע בגביעים קטנים והוא גם נותן טעם ועסיסיות אך גם מחליף את הביצה. אפשר במקום לקלוף תפוח עץ ולגרור אותו הכי דק שיש בפומפיה ולהמשיך לפי המתכון.

2. אני מאוד אוהבת את הטעם של הדובשניות עם סילאן. אפשר במקום להשתמש בדבש. הטעם ישתנה בהתאם אך יהיה מעולה.

3.  התבלינים והכמות ששמתי הם לפי טעמי האישי. אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות לפי טעמכם האישי.