- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת שזיפים עם מקצפת

                                       זו עוגה שהכנתי כבר כמה פעמים מספרה של קרין גורן ותמיד היא יוצאת מוצלחת. היא כל כך מתאימה לעכשיו לימי הקיץ החמים כשבא פינוק פירותי בפה ולמי שאוהב שילוב של חמצמצות ומתיקות. המתכון, כמו שאומר הספר מזכיר טיפה מתכונים של פעם אבל זה ממש לא משנה כשהעוגה כל כך טעימה. העוגה קלה להכנה ולמרות שהתחתית היא של בצק פריך אין צורך ברידוד ואפייה עיוורת  הכל ניכנס לתבנית ולתנור.   מצרכים:  תבנית בקוטר 26 מחממים תנור לחום של 180 קילו 1 של שזיפים 41 כוס סוכר כפית 1 קינמון מיץ מחצי לימון 21 2 כוסות קמח (350 גרם) כפית אבקת אפייה 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 43 כוס סוכר (150 גרם) 3 חלמונים (לשמור את החלבונים למקצפת) כף מיץ לימון גרדת לימון תוספת אופציונלית לפרורים: 21 כוס אגוזים שאוהבים קצוצים למקצפת: 3 חלבונים (שנשארו מהבצק) 43 כוס סוכר (150 גרם) אופן ההכנה: מגלענים את השזיפים. חוצים לחצי וכל חצי ל3 פרוסות. מניחים בקערה עם הקינמון, סוכר ומיץ הלימון עד שהבצק מוכן. בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, א.אפייה, חמאה וסוכר ומעבדים למרקם חולי. מוסיפים חלמונים, מיץ לימון וגרדה ממשיכים לעבד למרקם פירורי וטיפה יבש. לא לעבד למצב בצק! (אני טיפה חלמתי ועיבדתי שנייה מעבר אבל לא קרה כלום)    לוקחים כוס מהפרורים ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. מניחים במקרר עד לשלב המקצפת. את יתרת הבצק משטחים בתבנית משומנת עם הידיים. אני עשיתי מעין חומה קטנה מסביב אבל לא חייב. לוקחים את השזיפים בלי הנוזלים ומניחים על הבצק. אופים כ- 30 דקות בחום של 180 עד שהשזיפים טיפה מבעבעים. מוציאים את העוגה מהתנור אך משאירים אותו דולק.    בינתיים שהעוגה טיפה מצטננת מכינים את המקצפת. בקערה מיקסר שמים את שלושת החלבונים ששמרנו. מתחילים להקציף עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן עם בועות גדולות מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב. מורחים אותו בעדינות על העוגה ומפזרים מלמעלה את כוס הפירורים ששמרנו במקרר. מחזירים לתנור לעוד 25 דקות עד שהקצף תופח (הוא חוזר אחר כך לגובהו המקורי)והפירורים מזהיבים.    מצננים את העוגה היטב לפני שמורידים את הרינג. שומרים את העוגה במקרר.    כל מה שנותר הוא לחתוך פרוסה, להישען אחורה בכורסא וליהנות מכל ביס.   גיוונים: 1. אפשר לשים בפירורים כל סוג אגוז. היות ויש לי ילדים אני ויתרתי עליהם ועדיין יצא מעולה. 2. אני השתמשתי בעוגה בשני סוגי שזיפים בהחלט אפשר רק סוג אחד. מי שלא אוהב שזיפים אפשר נקטרינות.    בתאבון