- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

מקלות גבינה

                     

אנחנו מתכננים פיקניק לסוף השבוע וחשבנו על משהו שאפשר להחזיק ביד ולנשנש או בדרך או שם ליד הסלטים והפשטידות. לא עברו חמש דקות מרגע שהם יצאו מהתנור והנסיכים שלי כבר באו לבקש את המקל שלהם אז אם הם לוקחים גם לי מותר לא?
ואז החצי השני שלי הגיע ובקיצור…צריך להכין נגלה נוספת.
הבסיס הוא של בצק פריך בתוספת של גבינות דומיננטיות וההכנה מאוד פשוטה, כרגיל.
 
למקלות: כ- 20 מקלות
מחממים תנור ל 200 מעלות
2 כוסות קמח
150 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גר’ פתיתי קשקבל
100 גר’ פרמזן מגורר דק
2 חלמונים
2 כפות עלי טימין
1 כפית חרדל
1 כף רוטב סויה
 
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, חמאה, גבינות והחלמונים ומעבדים עד שיש כמעט בצק. (פרורים גסים)
   
בשלב הזה מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
                          
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים לעשרים כדורים שאותם מגלגלים לנחשים באורך של 20-25 ס”מ לא מעבר שלא יהיה דק מידי. מניחים בעדינות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
   
מעבירים למקרר לחצי שעה עד שהם טיפה יתמצקו ואז בעדינות, מורחים מים ומפזרים מלח עבה.
אופים בחום של 200 מעלות בין 12-15 עד שהם זהובים ומזמינים. מצננים לחלוטין לפני שמתחילים לגנוב מהמגש…
   
 
טיפים:
1. במקום שני סוגי גבינות אפשר רק סוג אחד רק לשמור על היחס במשקל.
2. במקום מלח אפשר לפזר שומשום, פרג וכו’.
3. מי שלא אוהב חרדל יכול לוותר.
 
בתאבון