- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגה כושית ליום הולדת

                    

הבן שלי נולד בחג האהבה לפני שנתיים והייתה התרגשות גדולה לקראת יום ההולדת שלו בגן עד שקצת ששכחתי שיש שם ילדים פספוסים בני שנתיים שאולי יהיה להם טיפה מאתגר להתמודד עם קצפת אבל מבחן המציאות עבר בצורה מדהימה, מסתבר שילדים קטנים מתים על קצפות לשמחתי הרבה.
הבסיס היא עוגה כושית רק שבשונה מעוגות כושיות שהן טיפה יבשות ודחוסות זאת מאוד עסיסית ולחה שממש קשה להאמין שאין פה ולו גרם אחד של שוקולד.
את המתכון המנצח והמאוד פשוט להכנה אני חייבת לקרין גורן .
זו עוגה שללא קצפת או ציפוי אפשר בהחלט לאמץ כעוגה בחושה מהסוג שתמיד סוחט מחמאות.
 
לבלילה: המתכון הוא לעוגה בקוטר 24 לעוגה שבתמונה אני הכפלתי כמויות
מחממים תנור ל 160 מעלות
2 ביצים
1 כוס שמן
21 ליטר מים פושרים
2 כוסות קמח
1 שקית א.אפייה
2 כוסות סוכר
21 כוס קקאו
21 כוס שוקולית
 
אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים לפיזור אחיד של המרכיבים.
בקערה גדולה אחרת (אני שמתי במיקסר) מערבבים את הביצים, מים ושמן.
  
  
כשעושים במיקסר כל העסק מהר מאוד הופך לענן קצפת רק תוודאו שאין גלישה ושכל הביצים מעורבבות.
מאחדים בין שתי התערובות ומעבירים לתבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה.
חשוב: מי שאופה בתבנית חד פעמית בבקשה להניח אותה על תבנית תנור יציבה ואז להעביר את הבלילה אליה אחרת זה עלול להיגמר לא כ”כ טוב…
  
אופים בחום של 160 מעלות כ- 50 דקות עד שהעוגה יציבה.
  
 
טיפים:
1. אני הכפלתי כמויות כי היו בגן 24 ילדים ועדיין נשארתי עם חצי עוגה שנאחלה ע”י שאר המשפחה.
2. אפשר לצפות בגנאש: 100 גרם שוקולד חלב ו21 מיכל שמנת מתוקה.
מחממים בסיר קטן את השוקולד והשמנת עד שהשוקולד כמעט נמס. מצננים טיפה ומצפים את העוגה. אפשר לפזר אח”כ סוכריות צבעוניות או להשאיר ככה.
3. אני ציפיתי את העוגה בשמנת מתוקה, צבע מאכל כחול וכף אינסטנט פודינג.
 
בכל אופן יום הולדת שמח