- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת גבינה נוסטלגית

זה כבר כמה זמן שבעלי מבקש ממני שאכין לו עוגת גבינה אפויה אבל בסגנון קלאסי ולא יצא לי ועכשיו ממש התחשק לשנינו עוגה כזאת אז אמרתי למה לא.
ניסיתי לעשות עוגת גבינה כזאת עם צימוקים והצימוקים נשרפו בצורה שלעוגה היה טעם של מדורה והיא מצאה את מקומה בפח אז אמרנו עושים עוגה קלאסית בלי כלום נקי, פשוט וטעים ומאז אנחנו לא מפסיקים לישר אותה, היא טעימה בטרוף ויש לה מרקם של ענן שהחלטנו לאמץ אותה.
למעט הפרדת הביצים אין יותר מידי עבודה והיא די קלה להכנה.
מצרכים: תבנית בקוטר 26
לחמם תנור ל 180
לבסיס בצק פריך:
1 כוס קמח
100 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1 חלמון (את החלבון לשמור להמשך)
לבלילת הגבינה:
1 גביע גבינת נפוליאון (250 גר)
1 גביע גבינה לבנה 5-9% (250 גר)
1 גביע יוגורט (200 גר’)
4 חלמונים
1 כף קוניאק או ברנדי
1/4 1  כוסות סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1/2 כוס אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס קמח (50 גר)
5 חלבונים (כולל את האחד מהבצק ששמרנו)
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, חמאה וסוכר ומעבדים בפולסים את לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
   
משטחים את התערובת בתבנית בצורה אחידה עד כמה שאפשר. דוקרים את הבצק שמים נייר אפייה או ניילון נצמד ומעליו מניחים קטניות למשקל ואופים כעשר דקות.
   
מוציאים את הקטניות וממשיכים לאפות עוד 8-10 דקות להזהבה. מצננים בצד.
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הגבינה חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר.
את החלבונים שמים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף, ברגע שנוצרות גבעות עדינות מוסיפים את חצי כוס הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצץ יציב אבל לא נוקשה.
  
מאחדים בתנועות קיפול בין שתי התערובות ומעבירים את התערובת מעל לבסיס
                        
אופים כ- 20 דקות בחום של 160. אחרי זמן זה מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים סכין בין העוגה לתבנית כדי שיהיה לה יותר קל לעלות.
ממשיכים לאפות בחום של 140 כ- 40 דקות נוספות עד שהעוגה יציבה מסביב וטיפה רוטטת במרכז.
העוגה שלי די נסדקה ולכן היא קיבלה ציפוי של יוגורט וסוכר וניל.( ראו בטיפים)
   
נותנים לעוגה להצטנן ואז מעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות. קחו בחשבון שבמהלך הקירור היא מאבדת מגובהה אבל נשארת אוורירית.
                         
טיפים:
1. למי שאין אינסטנט פודינג אפשר 1/2 כוס קורנפלור.
2. במקום נפוליאון אפשר גבינת שמנת אחרת כמו פילדלפיה או גבינת שמנת 5%
3. אפשר לוותר על הקוניאק למי שאין אלכוהול ולשים תמצית וניל או בכלל לא.
4. את תערובת היוגורט שמים על העוגה אחרי שסיימה את זמן האפייה.
מערבבים בקערה את 2 גביעי יוגורט ו2 שקיות סוכר הוניל ולאט לאט בעזרת כף מורחים את היוגורט על העוגה. מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתנור לעוד 10 דקות ואז אפשר להשאיר את דלת התנור פתוחה.
בתאבון