- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת לימון ויוגורט בחושה

יום שישי, בן זוגי שיחייה ואני מפזרים את הילדים במסגרות שלהם והולכים לשבת בבית קפה. ארוחת בוקר מפנקת ביום שישי בבוקר הפכה להיות הרגע שלנו בלי הלחץ מהעבודה והריצות אחרי הילדים, שקט, רק הוא ואני.

איך שאני נכנסת הביתה אני מקבלת טלפון מאמא שלי שהיא לא הספיקה להכין עוגה לשבת. תבינו, עוד שעה אני כבר אמורה לאסוף את הילדים, להכין מזוודה לנסיעה לסוף השבוע אצל אמא שלי ומסתבר שגם להכין עוגה.

מבט זריז על ערמת הלימונים שנחו להם בכיף שלהם בסלסלה, בדיקה נוספת במקרר, ערבוב זריז והופ לתנור. הריח שהתפזר בבית לגמרי היה שווה את העוגה בקלי קלות הזאת.

אין כמו השילוב של לימון ויוגורט, חמוץ ומתוק בעוגה עם מרקם משגע, ניחוח של חורף וטעם שדורש עוד ועוד יישור של העוגה. תהנו ושיהיה לכם שבת שלום וסוף שבוע נפלא.

לבלילה: תבנית בקוטר 24

לחמם תנור ל 180

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

שקית אבקת אפיה

1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

2 מיכל יוגורט (400 גרם)

גרידת לימון משני לימונים

מיץ מלימון אחד

לסירופ:

כוס סוכר (200 סוכר)

1/2 כוס מיץ לימון (2-3 לימונים)

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים ביצים, שמן ויוגורט ומערבבים לתערובת אחידה.

בקערה נוספת שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר וגרדת לימון ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

שופכים את תערובת היבשים לתערובת היוגורט, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים עד לאחידות. היזהרו מערבוב יתר. התערובת יוצאת מעט סמיכה. במידה והיא מרגישה לכם סמיכה מידי הוסיפו 2 כפות חלב.

שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

לקראת סוף האפייה מכינים את הסירופ:

בסיר קטן שמים סוכר ומיץ לימון ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת רותחת.

כשהעוגה יוצאת מהתנור דוקרים אותה בעזרת קיסם ולאט לאט שופכים מהסירופ (אפשר להעזר בכף) ונותנים לעוגה להצטנן לחלוטין.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים. את העוגה מומלץ לשמור 2-3 בחוץ בטמפרטורת החדר בימים חמים ובקיץ מומלץ לשמור אותה במקרר עד כ-5 ימים ומומלץ להוציאה חצי שעה לפני ההגשה לטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה.

ככה נראה היישור הראשון…

 טיפים/ גיוונים:

1. במקום לימון אפשר תפוז או תערובת של שניהם.

2. אפשר להוסיף לסירופ 2 כפות לימונצ’לו למי שיש ורוצה.

3. על מנת להפוך את העוגה לפרווה אפשר במקום יוגורט בקר להשתמש ביוגרט סויה או להשתמש בפחית של קרם קוקוס.   

4. המתכון צולם ונערך מחדש ב 6.12.17