- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

ניוקי א לה רומנה

                            

מנה שמגיעה מאחד המטבחים האהובים עלי, המטבח האיטלקי. זו מנה שכשמה כן היא מגיעה מרומא ובשונה מניוקי שמכינים מתפוחי אדמה, דלעת או תרד פה הניוקי הוא על בסיס סולת עם חלב.
יש משהו במטבח האיטלקי שפשוט כובש אותך פשטותן של המנות, הסגנון הביתי והטעם…הטעם המנחם שעוטף אותך כמו חיבוק של אמא. אי אפשר לטעות במטבח האיטלקי כל עוד מקפידים על חומרי גלם טובים והמתכון הזה לא שונה. דרך ההכנה מזכיר טיפה הכנה של בצק רבוך אבל סה”כ זו מנה פשוטה להכנה וטעימה ביותר גם למבוגרים וגם לילדים.
 
לבצק: (25 עיגולים 4-6 מנות)
מחממים את התנור ל 180 מעלות
1 ליטר חלב
270 גר’ סולת
גרידה מלימון אחד
25 גר’ חמאה
2 חלמונים
מלח, פלפל לבן,אגוז מוסקט
2-3 גביעי יוגורט
פרמזן מגורר גס או גבינה צהובה אחרת
 
אופן ההכנה:
מחממים בסיר בינוני את החלב והחמאה עד לסף רתיחה. שופכים את הסולת עם גרדת הלימון ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מאוד.אתם תרגישו התנגדות חזקה של הכף.
מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים ומערבבים נמרצות עד להטמעתם בעיסה.
מוסיפים את התבלינים מערבבים וטועמים לראות שלא חסר דבר. מצננים למצב שאפשר לגעת בידיים בלי לחטוף כוויה.
                                
בתבנית פיירקס או כל תבנית מלבנית חסינת חום מורחים יוגורט בשכבה דקה ואחידה.
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ושופכים את העיסה אליה. משטחים בידיים או בעזרת נייר אפיה נוסף את העיסה לעובי של סנטימטר וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס”מ בעזרת כוס או קורצן.
מניחים את העיגולים בתבנית.
                                  
מעל כל עיגול מניחים תלולית של כפית יוגורט ובעזרת גב הכפית מורחים בעדינות.
                               
עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ- 15 דקות. מוציאים את התבנית ומשאירים את התנור דולק. מסירים את הנייר ומפזרים פרמזן. מחזירים לתנור לעוד 2 דקות עד שהגבינה נמסה.
                                   
 
טיפים:
1. אני השתמשתי בחצי כמות סולת מלאה וחצי סולת רגילה.יש הבדל בטעם שווה לנסות ולהחליט.בכל אופן שתי האופציות טעימות.
2.לפני כל קריצת עיגול כדאי לשמן את שפת הכוס או הקורצן כדי שהעיסה לא תדבק אליה.
3. אפשר להכין את המנה כמה שעות לפני. מכינים את הניוקי עוטפים באלומיניום ומכניסים למקרר. משך האפייה יתארך ב 5 דקות לערך. כשמוציאים את התבנית בודקים חתיכה קטנה וממשיכים לפי המתכון.
4. אפשר בהחלט להקפיא. במקרה זה לא שמים את היוגורט.בתבנית חד פעמית או קופסת פלסטיק שמים שכבה מעליה נייר אפייה ועוד שכבה. כשרוצים להכין מוציאים עד שהעיגולים מופשרים (זה בסדר אם הם די מופשרים, הם לא מפרישים נוזלים באפייה) מניחים בתבנית עם יוגורט וממשיכים לפי המתכון.
משך האפייה יהיה 20-25 דקות לפני הוספת הפרמזן.
5. אפשרות הגשה אחרת: משמנים בשמן או חמאה תבנית חסינת חום מניחים את העיגולים זה לצד זה מפזרים מלמעלה חתיכות קטנות של חמאה ומפזרים פרמזן.אופים עשר דקות ומגישים עם סלט ליד.
 
בתאבון