- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת גבינה חלומית

כשמתחשק לי עוגה שהיא גם קלה להכנה וגם מפנקת אני ישר חושבת על העוגה הזאת.
היא אולי נראית פשוטה למראה אבל ברגע שטועמים ממנה מבינים שיש לנו עסק עם עוגה שקשה מאוד להפסיק לאכול ממנה וכל נגיסה ממנה גורמת לנו אושר צרוף .
בקיצור, חלום של עוגה או חלומו של כל אוהב עוגות גבינה. את ההשראה קיבלתי ממתכון של מיקי שמו.
אז במקום להכביר במילים…נתחיל להכין
לבסיס: תבנית 24
מחממים את התנור ל 150 מעלות
150 גר’ ביסקוויטים
100 גר’ חמאה מומסת
לבלילה:
650 גר’ גבינת שמנת כמו פילדלפיה או נפוליאון
100 גר’ גבינת שמנת 5-9%
2 גביעי יוגורט
100 גר'(21 כוס) סוכר
1 חפיסת אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים גדולות
קליפה מגוררת מלימון גדול או תפוז
לציפוי: לא חייב, אפשר אבקת סוכר בלבד
2 גביעי יוגורט
שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
מערבבים את חומרי הציפוי ומשאירים בצד.
אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים. מעבירים אותם לתבנית מוסיפים בזהירות את החמאה ובעזרת האצבעות מערבבים ומשטחים את התערובת בצורה אחידה עד כמה שאפשר. שמים במקפיא עד שהבלילה תהיה מוכנה.
         
שמים בקערה גדולה את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה אחידה וחלקה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את הבלילה על הבסיס.
אופים כשעה עד שהעוגה יציבה בשוליים אך רוטטת במרכז.אחרי ליל מנוחה במקרר היא תתיצב.אם שמים את הציפוי, מוציאים את העוגה אך משאירים אותו דולק
בעדינות או בעזרת כף שמים לאט את הציפוי ובעזרת כף מורחים בצורה אחידה את הציפוי על פני העוגה. מכניסים לתנור לעוד עשר דקות ומכבים את התנור.
        
חשוב לזכור:
לעוגות גבינה מהסוג הזה יש טבע במהלך ואחרי האפייה להגיר נוזלים, אי לכך כדאי ורצוי לפני ההכנסה לתנור לצפות את התבנית בנייר אלומיניום ונייר אפיה כך שהנוזלים לא רק שלא ילכלכו את התנור אלא בהליך המנוחה במקרר לא יזלגו בין המדפים.( וזה מניסיון.זה באסה לגלות שהעוגה הגירה נוזלים למגירת הפירות..)
                          
בתאבון