- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

פסטו ביתי

     
אם יש משהו אצלנו בבית באופן קבוע זה פסטו. אחת לשבועיים שלוש אני שמה את כל החומרים במעבד מזון מפעילה וריח של ריחן ממלא את המטבח, הסלון ואת כל הבית.
ובאמת, חוץ מרוטב לפסטה הפסטו משמש לתיבול סלטים, אורז, פתיתים, עוף ואפילו דגים. זה מסוג הרטבים שתמיד טוב שיש בבית בייחוד כשאנחנו עייפים ורוצים ארוחה זריזה, מכינים פסטה או פילה של דג מוסיפים את הפסטו ויש לנו ארוחה טעימה ומנחמת. 
 
למעבד מזון: (שתי צנצנות קטנות)
 
2 קופסאות של ריחן מהסופר
6-8 שיני שום
חופן אגוזי מלך (אפשר צנוברים,שקדים וכו)
מלח
שמן קנולה (לחמניות יש טעם וריח שלא התחברתי אליו)
שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
 
שמים במעבד מזון את כל החומרים פרט לשמן ומעבדים למחית. אני שכחתי להוסיף את האגוזים ולכן הם לא מופיעים בתצלום. הם נוספו אח”כ כשנפל לי האסימון..
 
                                      
מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את שמן הזית והקנולה עד שהכל הופך לעיסה סמיכה אבל לא מידי ומעבירים לצנצנת.  
אני שמה חצי חצי כך יש גם את הטעם של הזית אבל הוא לא משתלט מידי.             
                                                           
                   
 
טיפים:
 
1. אם רוצים להכין ולהקפיא אפשר בהחלט. אחרי שמעבדים הכל מעבירים לצנצנת ושמים במקפיא. כשרוצים להשתמש מוציאים מהמקפיא כשעה לפני וכשמפשיר מוסיפים את השמן.
2. הפסטו עם השמן נשמר במקרר כשבועיים שלוש בתנאי ששמים שמן שמכסה אותו לגמרי.(ראו תצלום)
3. אפשר לשים רק שמן זית או חצי חצי כמוני. העיקר תטעמו ותראו מה מצריך תיקון.
 
בתאבון