- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת גבינה חמה

אחד הדברים שאני מתענגת עליהם בארוחות הבוקר במלון, חוץ מהמבחר המטריף, זאת פרוסה (או שתיים) מעוגת הגבינה שלהם שמוגשת חמימה והיא פינוק בפני עצמו.

אנחנו מספר שבועות לפני מעבר דירה אז כל הבית מרגיש כמו מחסן, הרוחות בחוץ לא מוסיפות לבריאות ומאוד התחשק לי עוגה שתהיה גם מפנקת, גם מתאימה לסוף השבוע ושאפשר לאכול אותה חמה (ואם אפשר עוד משאלה אז קלה להכנה…). העוגה הזאת היא כל המשאלות שלי ועכשיו גם שלכם.

אין פה הפרדת ביצים, אין פה מיקסר ואין פה גבינות שמנות. אל תטעו, היא לא דיאטטית אבל היא עוגה נפלאה וסוחטת מחמאות. היא אמנם טעימה גם קרה אבל היא במיטבה כשהיא חמימה והיא לגמרי מתאימה לפינוק של שבת בבוקר עם הקפה. תהנו ושיהיה לכם סוף שבוע מושלם.

מצרכים: תבנית בגודל 20X30

לחמם תנור ל 150 מעלות

1 ק”ג גבינה לבנה 9% שומן

2 שמנת חמוצה 9% שומן (400 גרם)

1/3 1 כוסות סוכר (270 גרם)

כמה טיפות תמצית וניל איכותית (לא בטעם..)

5 ביצים שלמות

1 כוס פחות 2 כפות שטוחות קורנפלור (120 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את כל החומרים פרט לקורנפור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

שמים את הקורנפלור בקערה קטנה ומעבירים מעט מתערובת הגבינה. מערבבים היטב לתערובת אחידה וללא גושי קורנפלור.

מחזירים את התערובת לקערה הגדולה ונותנים עוד עירבוב אחרון לאיחוד הבלילה.

שופכים את הבלילה לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 150 מעלות במשך 70-80 דקות  עד שהעוגה זהובה קלות, נפוחה בשוליים כיאה לעוגת גבינה וכמעט יציבה לחלוטין (היא אמורה להיות טיפונת רוטטת במרכז).

נותנים לה לנוח עד שהיא חוזרת לגובה המקורי שלה והיא חמימה אבל לא קרה (משהו כמו חצי שעה) ואז פורסים.

את העוגה יש לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם מעט במיקרו ואז היא במיטבה. תהנו.

פינוק מושלם

טיפים/ גיוונים:

1. אני ממליצה לא להשתמש באחוזי גבינה נמוכים יותר בגלל הנוזלים. כל העוגה היא 9% שומן שזה אמנם לא דיאטטי אבל לא עוגת שמנת…

2. אפשר להוסיף גרדת לימון או תפוז בנוסף לתמצית הוניל או במקום.

3. אני החלפתי באחת הפעמים חצי מכמות הגבינה הלבנה בגבינת סמפונייה (גבינת בסגנון שמנת 5% שומן) וגם יצא מעולה.