אחת העוגיות שלמדתי להכין בצבא ודרכן התחלתי להבין ולאהוב את נושא האפייה היו עוגיות שוקולד צ’יפס. הייתי קונה את השקיות של נטיפי השוקולד ועושה את המתכון שרשום מאחור, ממש אחד לאחד בלי לחשוב על תחליפים או הורדת כמות הסוכר והיינו זוללים את העוגיות עד האחרונה שבהן.

לסופי שבוע עם המשפחה אני משתדלת להביא עוגיות לפי בקשות מיוחדות אחת מהן הן העוגיות האלה שקיבלו את שמן, עוגיות עומר מהאחיין המשגע שהתאהב בעוגיות האלה מהביס הראשון ותמיד מחפש אותן בין קופסאות העוגיות.

שישי שעבר לקחנו אותו איתנו לביקור משפחתי בצפון הגשום. עוד לפני שהגענו אליו הוא כבר ידע שאני לא מגיעה בידיים והעוגיות האהובות יהיו חלק מהמתוקים שיחכו אחרי ארוחת הערב.

אני יודעת שיש המון מתכונים לעוגיות שוקולד צ’יפס אבל תודו שתמיד טוב שיהיה עוד מתכון לגיוון כי אף פעם לא נמאס מהעוגיות האלה. המתכון לעוגיות פשוט וקל ביותר להכנה, אין צורך במיקסר ואין בהן מוצקי חלב אז מי ששומר כשרות או רגיש ללקטוז העוגיות האלה מושלמות גם עבורו. תהנו.

מצרכים: כ- 25 עוגיות 

לחמם תנור ל 180 מעלות

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

2/3 סוכר חום דחוס (160 גרם)

1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)

2 ביצים

3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)

2/3 כוס שוקולד צ’יפס מריר (130 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים סוכרים, ביצים ושמן לתערובת אחידה. היא תהיה צמיגית וזה מה שאנחנו מחפשים.

מערבבים את הקמח ואבקת האפייה לפיזור אחיד של החומרים.

שופכים את התערובת הנוזלית לקמח ומערבבים תחילה עם כף עץ ואז תמשיכו עם היד.

לקראת הסוף הוסיפו את נטיפי השוקולד וערבבו לפיזור אחיד. התערובת תרגיש כמו פלסטלינה וזה מעולה.

מכינים כדורים בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או לוקחים קצת ומכדררים לגודל של כדור שוקולד. שומרים על מרווחים כי העוגיות מתפשטות באפייה.

פוחסים מעט ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות בין 12-14 דקות עד שהן זהובות. בתאבון.

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה היטב עד כשבוע. הן בהחלט ניתנות להקפאה.

טיפים/גיוונים:

1. אני השתמשתי בנטיפי שוקולד מריר שאני הכי אוהבת אבל הוא גם מתאים לפרווה. למי שאין בעיה יכול נטיפי שוקולד חלבי. לבחירתכם.

2. למי שאין סוכר חום דחוס יכול לעשות הכל עם סוכר לבן. השתמשו בכוס סוכר (200 גרם).

3. אפשר להוסיף לעוגיות אגוזים קצוצים. היות ואצלנו העוגיות ממוענות לילדים אני נמנעת מהוספתם.