קצת לפני סוף שנה שעברה התחיל קטן הבית להתעניין במשחק שניקרא פוקימון גו. זה משחק שבו תופסים כל מיני סוגי פוקימונים שמחולקים לפי קטגוריית של אש, מים, עלה וכדומה. בקיץ כשהוא התחיל את הקייטנה וכבר היה עמוק בתוך המשחק הוא לימד אותי איך לתפוס לו כל מיני פוקימונים היות ובשונה ממנו אני פנוייה יותר.

הוא ניסה בכל דרך לגרום לי להכנס למשחק, בן זוגי שיחייה כבר היה בו ושניהם היו יוצאים לכל מיני אירועים שקשורים במשחק. בהתחלה ממש סרבתי, מילא לתפוס לו מידי פעם אבל לא ראיתי את עצמי משחקת במשחק הזה. מפה לשם אנחנו נקראים בפי כל משפחת פוקימונים.

המשחק חביב ביותר, יצא לנו להיות בכל מיני אירועים שקשורים בו מימי קהילה ועד לריידים ולהכיר תוך כדי אנשים מכל הגילאים כולל ילדים שהפכו להיות חברים של הקטן שלנו שאולי בצורה אחרת לא היה יוצא לנו להכיר.

ואיך העוגיות האלה קשורות לסיפור? קצת נעלמתי לאחרונה. היות והמשחק דורש מידה מסויימת של השקעה מצד אחד, מצד שני יוצא לי להיות ולחלוק עם הבן שלי זמן איכות (והרבה הליכה) רציתי לסוף השבוע מתכון קל ומהיר והעוגיות האלה עונות על התנאי הזה והן גם מאוד מיוחדות וטעימות. הן מתאימות בול למזג האוויר הזה ובינינו, הן מתאימות לכל מזג אויר ומצב רוח. תהנו.

מצרכים: כ-25

לחמם תנור ל 180 מעלות

1/4 2 כוסות קמח (310 גרם)

1 כוס אבקת שקדים (100 גרם)

שקית אבקת אפייה

2 ביצים

כמה טיפות תמצית שקדים

3/4 כוס שמן צמחי כמו קנולה (150 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה שנייה טורפים ביצים, תמצית שקדים, שמן וסוכר לתערובת אחידה ומעט סמיכה.

שופכים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

בידיים רטובות לוקחים מהתערובת ומכדררים לכדור בגודל של כדור שוקולד. למי שיש כפית קפיצית גם אפשרי (אני השתמשתי בקטנה).

מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים היות והעוגיות מתפשטות בזמן האפייה, בידיים רטובות פוחסים אותן מעט.

אופים החום של 180 מעלות בין 12-15 דקות עד שהן זהובות קלות אבל לא שחומות. נותנים להן להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים לקופסא אטומה היטב.

העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה היטב כ 5 ימים.

מעולות לצד התה

טיפים/ גיוונים:

1. לרגישים לגלוטן ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח “כרגיל” שנימצא בכל סופר או קמח תמי להכנת עוגיות.

2. במקום שקדים טחונים אפשר כל סוג של אגוזים טחונים. הטעם ישתנה בהתאם לאגוז.

3. אם אין תמצית שקדים אפשר כפית ליקר אמרטו. במידה ואין הכל בסדר הן עדיין יצאו טעימות.