אחד הדברים הכי כייפים בבית זה לשלוח יד לצנצנת העוגיות כשמתחשק משהו מתוק. אנחנו מאוד אוהבים עוגיות יבשות מהסוג שהולכות מעולה ליד הקפה (אצלנו הנס קפה שולט) אבל גם ליד תה נענע הן משתלבות נפלא.

העוגיות האלה משלבות את טעמי החמוץ מתוק שאני כל כך אוהבת וקוקוס שאם הדבר היה תלוי בי הייתי מכניסה אותו לכל דבר בין אם זה בישול או אפייה. הריח של קוקוס מטריף וכל כך מזכיר לי ילדות.

העוגיות האלה כל כך קלות להכנה ומהבצק יוצאת כמות די גדולה. אני ממליצה לשמור גליל אחד במקפיא וכשהאורחים מודיעים שהם בדרך לשלוף אותו, לחתוך ולאפות. הריח המשגע והמחמאות שיבואו אחרי הביס הראשון יהפכו אתכם למארחים מועדפים.

מצרכים: כ 50 עוגיות

לחמם תנור על 170-175 מעלות

1/4 1 כוסות קמח (175 גרם)

1/4 כוס קוקוס

1/4 כוס אבקת שקדים (35 גרם)

גרדה חצי לימון

2/3 כוסות סוכר (130 גרם)

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

מיץ מחצי לימון

2 חלמונים

סוכר לגלגול

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, קוקוס, אבקת שקדים, גרדת לימון וסוכר ומעבדים כמה שניות לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת תערובת חולית.

מוסיפים את מיץ הלימון והחלמונים ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים. במידה והבצק לא מתגבש הוסיפו בהדרגה כף  מים קרים.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל 3 חלקים. כל חלק מגלגלים לנקניק בקוטר 4 ס”מ ואז מגלגלים בסוכר למעטה נוצץ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא שעה.

חותכים את הגליל לעוגיות בעובי של חצי ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 170 מעלות בין 10-12 דקות עד להזהבה קלה כדי שישמרו על הפריכות שלהם.

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר. תהנו.

טיפים/ גיוונים:

1. לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בקמח “כרגיל” הנמצא בכל סופר. אין טעות לא צריך אבקת אפייה במתכון הזה.

2. אבקת השקדים היא שקדים טחונים שאפשר לקנות לפי משקל בחנויות מתמחות או בשקיות במחלקת האפייה בסופר. האבקה מוסיפה טעם ומרקם לעוגיות. במידה ואין לכם החליפו בקורנפלור באותו המשקל.

3. מהחלבונים שנותרו אתם יכולים להכין נשיקות מרנג , עוגיות פיצוחים או עוגיות שקדים (אמרטי)

4. לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה, נטורינה וכדומה. לא ניסיתי עם שמן קוקוס אם מישהו מנסה אשמח לשמוע איך יצא.