החופש הגדול התחיל והיות ושני ילדי בקייטנות קצת פחות מרגישים את זה, יש שקט ושגרת הלימודים כביכול נמשכת אבל בקטנה, פחות שעות אבל הבוקר כולו שלי וכך גם המטבח והרוגע שלו.

המשפט פחמימות זה החיים כל כך נכון עבורי ואין כמו לחמניות טריות שיוצאות מהתנור, הרגשה של מאפייה קטנה בבית ואם אפשר להכניס קצת בריאות אז בכלל עדיף וכולם נהנים מהם.

הלחמניות האלה הן רכות, משולבות עם קמח מלא שנותן תוספת בריאה בלי לחנוק והן פשוט נפלאות עם ריבה או חמאה. אתמול בערב זללנו מהן עם אבוקדו והחיים ניראו ניפלאים.

אז לכו למטבח כי בין אם יש מסגרות או חופשה, צריך לאכול איו פחמימה טובה. תהנו.

מצרכים: כ- 9 לחמניות

לחמם תנור ל 180 מעלות

1 כוס קמח מלא (140 גרם)

1/2 2 כוסות קמח לחם (350 גרם)

1 כף שטוחה שמרים יבשים (10 גרם או 1/2 שקית שמרית- 25 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

1/4 1 כוסות מים (300 מ”ל)

1/4 כוס שמן זית (50 גרם)

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים קמחים, שמרים וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים מים ולשים במהירות איטית עד להתחלת היווצרות בצק. מוסיפים את השמן ומעלים מעט את דרגת הלישה ולשים עוד 8 דקות עד לקבלת בצק גמיש.

שימו לב, במידה וחסר נוזלים לבצק מוסיפים כף או שתיים של מים וממשיכים ללוש.

מוסיפים מלח ולשים עוד 3 דקות לקבלת בצק מעט דביק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת ונותנים מנוחה עד להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ל 9 חלקים של בערך 100 גרם כ”א (למי ששוקל) ומכל חלק יוצרים נחש. פוחסים אותו מעט וחותכים באמצע לקבלת שני נחשים. מלפפים אותם זה בזה ומחברים היטב בקצוות.

מניחים במגש מרופד בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות 15-18 דקות עד להזהבה.

טיפים/ גיוונים:

1. במקום קמח מלא אפשר קמח כוסמין מלא או רגיל באותה הכמות. במקום קמח לחם אפשר קמח לבן רגיל.

2. אני הכנתי בצורת בייגלה כמו בצילומים אבל אפשר לעשות כל צורה אחרת שנוחה לכם כולל פשוט לחמניות עגולות.

3. אני לא מרחתי את הלחמניות בביצה ולא נרשמו תלונות. אני אוהבת את המראה הטבעי בלחמניות אבל מי שרוצה יכול.