לפני כמה שבועות יצאנו החוצה עם הילדים והכלבים וניתקלנו בכמות עצומה של פרפרים שבישרו את תחילתו של האביב. כמה ימים אחר כך בזמן נסיעתנו לצפון הפרפרים לא הפסיקו לעופף סביבנו, הילדים לא הפסיקו עם קריאות ההתפעלות שלהם ואפשר להבין, מחזה כזה לא רואים בכל יום.

אם כבר מדברים על האביב אז אי אפשר שלא לדבר על פסח, חג החרות. הילדים כבר מחכים לו כדי לחפש את האפיקומן. אני כבר קיבלתי רשימה של מה הם רוצים כמתנה גם מאיתנו וגם מסבא וסבתא.

אני כבר התחלתי עם הניסויים במטבח ואי אפשר פסח בלי איזו עוגה בחושה ליד הקפה. העוגה הזאת היא ממש קלה להכנה, אין פה הפרדות וקיפולים וגם לא צריך במיקסר והעוגה פשוט משגעת, מתאימה לא רק לפסח, נימוחה, עסיסית ובול מה שצריך ליד הקפה. עכשיו תורכם להכין אותה ולהתאהב. תהנו.

מצרכים: תבנית בקוטר 20-22 ס”מ או ריבועית 20 ס”מ

לחמם תנור ל 170 מעלות

2 כוסות שקדים טחונים (200 גרם)

1 כוס קוקוס (80 גרם)

גרדה מלימון אחד

4 ביצים

1 כוס סוכר (200 גרם)

מיץ מחצי לימון (כ- 2 כפות)

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

שקדים פרוסים לקישוט

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמים את השקדים, קוקוס וגרדת הלימון מערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה גדולה יותר מקציפים ידנית ביצים וסוכר לתערובת בהירה (ממש 1-2 דקות לא מעבר). מוסיפים את מיץ הלימון והשמן ומקציפים רק עד שהכל אחיד.

שופכים את תערובת השקדים לביצים ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים שקדים פרוסים.

אופים בחום של 170 מעלות כ 40 דקות עד שהעוגה יציבה, קפיצית למגע וקיסם יוצא נקי. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.

העוגה נשמרת כ 4-5 ימי כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר. תהנו.

מושלמת ליד הקפה

טיפים/ גיוונים:

1. במקום לימון אפשר להשתמש בתפוז ואם אין אז אפשר לוותר והכל בסדר. תוסיפו תמצית וניל במקום.

2. אפשר במקום שמן קנולה שמן קוקוס באותה הכמות רק תוודאו שהוא במצב נוזלי ולא מוצק ובטמפרטות החדר.

3. העוגה לא יוצאת גבוהה במיוחד אבל היא עשירה.