בחודשים האחרונים היו לנו כמה אירועים משפחתיים שבהם אכלנו כמות לא מבוטלת של אוכל (עד עכשיו אני במסע של חזרה למשקל של לפני) ואני כאמור הייתי אחראית על הצד המתוק אבל היה תנאי, הכל חייב להיות פרווה.

אז היו לנו כל מיני עוגיות שוות וממכרות אבל אין מה לעשות, אחרי ארוחה דשנה ועשירה חייב לבוא איזה קינוח קליל שלא יפול כבד מידי בעצמו ויאזן את המצב רגע לפני שמתפנים לקפה ועוגיות (כי היו כמה סוגים..).

את המלבי הזה כבר יצא לי להכין כמה וכמה פעמיים וכל אחד שטעם ממנו ממש התלהב. הוא קרמי, משגע, לא מתוק מידי והוא בול בזמן אחרי ארוחה כבדה. ההכנה דורשת לא יותר מעשר דקות ואז למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

כמה שהמלבי קל להכנה לא כדאי להכין אותו יותר מידי זמן מראש אלא כמה שעות לפני או יום לפני ואז הוא הכי במיטבו. תהנו ושיהיה לכם סוף שבוע נפלא.

מצרכים: 6-7 מנות תלוי בגודל הכלי.

500 מ”ל חלב קוקוס (קופסת קרטון אחת גדולה)

1 כוס מים (240 מ”ל)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

65 גרם קורנפלור (6 כפות שטוחות)

1/2 כוס מים (120 מ”ל)

לסירופ:

1 כוס סוכר (200 גרם)

3/4 כוס מים (180 מ”ל)

2-3 טיפות תמצית ורדים או זוהר

קוקוס לקישוט

אופן ההכנה:

בסיר בינוני שמים חלב קוקוס, כוס מים וסוכר ומבשלים עד  לסף רתיחה.

בכוס מערבבים קורנפלור וחצי כוס מים עד שאין גושים.

ברגע שהתערובת מגיע לסף רתיחה שופכים את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב כל הזמן עד שהתערובת מתחילה להסמיך (3-4 דקות לערך).

עוצרים את פעולת הערבוב ומחכים לראות בועה אחת מתפוצצת כמו הר געש קטן. מכבים.

שופכים לקערות ההגשה ונותנים למלבי להצטנן לטמפרטורת החדר לפני שמעבירים למקרר ל 4-6 שעות (אפשר להכין גם יום מראש).

אם אין לכלי ההגשה מכסה מכסים בניילון נצמד.

להכנת הסירופ:

מביאים לרתיחה מים וסוכר. מנמיכים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות ומכבים.

מוסיפים את צבע המאכל ותמצית הטעם מערבבים וכשהסירופ הצטנן מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

להגשה מוציאים את המלבי מהמקרר, שופכים שתי כפיות מהסירופ כך שיכסה הכל, מפזרים קוקוס ומגישים. תהנו

הטעם משגע..

טיפים/ גיוונים:

1. אני משתמשת בחלב קוקוס אבל אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום או חצי חצי. לא ניסיתי חלב צמחי אחר אבל אשמח לשמוע איך יוצא אם תנסו.

2. הכנת הסירופ קלה אבל אפשר לקנות סירופ מלבי בכל סופר ולחסוך את זמן ההכנה.

3. אפשר בנוסף לקוקוס להוסיף פיסטוקים או בוטנים גרוסים, מה שבא לכם.

4. במקום הסירופ הקלאסי אפשר להגיש עם מייפל או סילאן, יוצא ממש טעים וגם מתאים לארוחת החג של חגי תשר”י.


כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

השאר תגובה