בשעה טובה נגמרו החגים והבית חזר לשקט של שיגרה מבורכת. הילדים חזרו למסגרות שלהם ולמרות שביליתי הרבה במטבח בתקופה הזאת של טרפת סופי שבוע ואז חג וחוזר חלילה, יש משהו כיפי בלהכנס למטבח ולאפות ברגוע כשהכל שקט וברגע יש את המוזיקה של גלגלצ.

במהלך החג יצא לי לאפות עוגה כושית עם ובלי סוכריות על פי בקשתו של קטן הבית אבל לא ממש הייתי מרוצה ממה שיצא (הוא היה בשמים) אז הכנתי הפעם מאפינס שוקולד כמו שאני אוהבת אוהבת, מהסוג שמכינים בקלי קלות ולתנור. הם יצאו פשוט מושלמים, החסרון שלהם, כמו שאבא שלי הכריז עליהם הוא שהם נגמרים מהר מידי..

אז לכבוד החזרה לשגרה קבלו מתכון למאפינס שוקולד שילדים בכל הגילאים אוהבים, הם מהירי הכנה, רכים ומלאים בשוקולד בפנים ובחוץ. תהנו.

מצרכים: 12 יחידות

170 מעלות

1 כוס קמח (140 גרם)

3 כפות שטוחות קקאו (30 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים

1 גביע יוגורט 3% שומן (200 גרם)

1/3 כוס שמן צמחי כמו קנולה (70 גרם)

100 גרם שוקולד צ’יפס מריר 60% קקאו

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הקמח, קקאו, סוכר ואבקת האפייה ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה נפרדת שמים את הביצים, יוגורט ושמן וטורפים לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים חצי מכמות השוקולד צ’יפס (50 גרם) ומערבבים קלות לפיזור השוקולד.

משמנים תבנית מאפינס או שמים מנג’טים וממלאים את השקעים עד 3/4 הגובה (הם יתפחו באפייה). מפזרים מעל את המחצית הנותרת של השוקולד צ’יפס.

מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות בין 17-20 דקות עד שהמאפינס יציבים למגע.

שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כ- 3 ימים או במקרר לשבוע אבל אז אני ממליצה להוציא חצי שעה לטמפרטורת החדר לפני האכילה (או 10 שניות במיקרו). תהנו.

מאפינס מופלאים

טיפים/ גיוונים:

1. אל תתפתו להוסיף עוד סוכר, חצי כוס זה די והותר.

2. למי שרגיש ללקטוז יכול במקום יוגורט חלבי להשתמש ביוגורט סויה באותו המשקל או 3/4 כוס קרם קוקוס (180 מ”ל).

3. אני אוהבת שוקולד צ’יפס מריר אבל כל שוקולד צ’יפס יתאים.

 


כבר שאתם כאן, אשמח אם תפרגנו בלייק לדף הפייסבוק שלי, ריח של בית, תודה!
ריח של בית

אודות המחבר:

נשואה לחבר הכי טוב שלי, אמא לשני ילדים מדהימים ונמרצים, ועל הדרך מגדלת גם כלב. כיום בלוגרית אפייה, למדתי קורס קונדיטוריה באסטלה אבל את רוב הניסיון והידע קיבלתי מניסוי וטעייה במטבח ומספרי האפייה הרבים.

השאר תגובה