- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

מגולגלות שוקולד לפסח

אחד הדברים שחסרים לי מאוד בפסח אלה עוגיות חמאה פריכות כאלה שכיף להחזיק בצנצנת העוגיות לזמנים שבהם צריך משהו קטן לצד כוס הקפה.

קמתי משנת הצהריים, יותר נכון ראיתי את העיניים שלי מבפנים היות וזה לא באמת אפשרי לישון כששני הילדים בבית, משועממים עד חורמה כשצצות הבידור, הלוא זו אני, מחליטה לפרוש לשנת יופי קלה.

מפה לשם קמתי עם רצון עז לעוגיות והיות ושני הילדים שלי רצים סביבי במעגלים הן גם חייבות להיות מהירות ויחסית קלות להכנה. הבצק קצת מפונק אז מומלץ בחום לעבוד על גבי נייר אפייה. הן יוצאות פריכות, ממכרות וקשה מאוד לנחש שהן כשרות לפסח. תהנו.

לבצק: כ- 25 עוגיות

לחמם תנור ל 170 מעלות

שקית קמח תופח לעוגות לפסח (200 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס קורנפלור (100 גרם)

1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

1/2 כוס אבקת שקדים (50 גרם)

1/3 כוס+ כף שמן קוקוס במצב נוזלי (80 גרם)

3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי (180 מ”ל)

ממרח שוקולד לפי בחירתכם

2 כפיות קקאו

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים (מקמח תופח עד אבקת השקדים כולל) ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים (אפשר בהחלט בידיים) עד לקבלת בצק אחיד שמזכיר טיפה מרציפן.

נותנים לו לנוח כ 10 דקות ואז מחלקים אותו לשניים. היות והוא בצק עדין שנוטה להתפורר אני עבדתי על נייר אפייה.

בעזרת מסננת מפזרים מעט קורנפלור ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של חצי ס”מ. מורחים ממרח השוקולד בצורה כמה שיותר אחידה.

שמים כפית במסננת קטנה ומפדרים מעט מהקקאו. הפעולה הזאת גם מקבעת את הממרח שלא יברח באפייה וגם ממתנת את המתיקות.

נעזרים בנייר האפייה על מנת לגלגל את הבצק לרולדה. בעדינות מעבירים למגש אפייה. בעזרת סכין חדה חורצים חריצים כמעט עד הסוף. ממשיכים ככה עם החצי בצק הנותר.

אופים בחום של 170 מעלות בין 25-30 דקות עד להזהבה קלה של הבצק. מצננים לחלוטין, עוברים בעזרת סכים חדה על החריצים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. העוגיות נשמרות בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.

טיפים/ גיוונים:

1. אם אין אינסטנט פודינג אפשר להמיר בעוד רבע כוס של קורנפלור.

2. אבקת השקדים מוסיפה לטעם ולמרקם. אפשר להשתמש באגוזים אחרים טחונים לאבקה במעבד המזון.

3. במקום מיץ תפוזים אפשר מיץ תפוחים טבעי, נס קפה מוכן קר ללא חלב, מים וכדומה.

4. אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד שאוהבים או להשתמש בממרח תמרים מעורבב עם קינמון והל, קונפיטורה טובה וקוקוס וכדומה.