- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגיות ריבה מגולגלות (רוגלך פריך)

לפני כמה ימים ישבתי עם בן זוגי שיחייה בבית קפה יחסית חדש לארוחת בוקר זוגית. מנהג שפיתחנו לעצמנו כבר כמה שנים עם הפסקות פה ושם, בימי שישי בבוקר רגע אחרי שהילדים עוברים את השער למסגרות שלהם.

בהרגלי, איך שהמלצרית הניחה על השולחן את הארוחה ישר ביקשתי ריבה אדומה, הרי לא יעלה על הדעת שאני אסיים ארוחת בוקר בלי ריבה אדומה. אני כל כך אוהבת אותה שכבר קרה לי שקניתי צנצנת של ריבה ואיך שהגעתי הביתה גיליתי שיש לי במזווה אחת שמסתתרת מאחורי ים הצנצנות שלי.

אני לא יכולה לשים את האצבע מתי החלה האהבה שלי לריבה אדומה (בעיקר קונפיטורה אבל העיקר שתהיה מתות שדה) אבל אני אוהבת אותן בעוגיות.

העוגיות האלה ישבו אצלי בראש כבר כמה זמן ואז בוקר אחד שכבר ממש יכולתי להרגיש את הטעם שלהן הכנתי אותן והן כל כך קלות ופשוטות להכנה והבצק כיפי ומתמסר שמה שלא לקחתי בחשבון זה את המהירות שבהן הן מתחסלות, אז קחו זאת בחשבון כשאתן מתחילות מ “רק אחת” בתור מי שהיתה שם, זה לא נגמר ברק אחת או שתיים אלא ב…אני אתן לכן לגלות בעצמכן.

אז בואו נוציא את מעבד המזון ונכין לנו המון עוגיות ריבה ממכרות. תהנו.

מצרכים: כ-30 עוגיות

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס שמן צמחי (50 גרם)

1 גביע יוגורט 3% שומן (200 גרם)

כ- 1/2 צנצנת ריבה לבחירתכם (אני השתמשתי בתות שדה)

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח ועושים עיבוד של שנייה לפיזור החמרים.

מוסיפים את החמאה ומפעילים בפולסים לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את השמן והיוגורט ומעבדים שוב בפולסים עד לקבלת בצק. נזהרים מעיבוד יתר. שמים את הבצק בקערה ומעבירים למקרר לכחצי שעה של מנוחה.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים כמה שיותר שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל פעם חלק אחר לעיגול בקוטר של 30 ס”מ לערך.

שימו לב, אם בזמן הרידוד הבצק נדבק מעט לשולחן העבודה העבירו אותו לנייר אפייה מקומח והמשיכו במתכון.

מורחים ריבה בשכבה דקה ואחידה (לא צריך נדיבה אלא שכבה דקה) ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים למשולשים (כמו פיצה).

מגלגלים מהבסיס לקודקוד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ככה ממשיכים עם שאר חלקי הבצק.

אופים בחום של 170 כ-20 דקות. העוגיות מזהיבות קלות אך נשארות יחסית בהירות והן מתקשות בקירור. כשהן קרות לחלוטין מפדרים באבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה היטב בטמפרטורת החדר.

מושלמות לצנצנת העוגיות

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בקונפיטורת תות אבל כל ריבה תתאים.

2. אפשר להוסיף על הריבה מעט קוקוס למי שאוהב או אגוזים קצוצים דק.

3. לגרסת פרווה: במקום חמאה שמן קוקוס באותה הכמות או מחמאה. במקום יוגורט רגיל אפשר יוגורט סויה או קרם קוקוס באותה הכמות.

4. את העוגיות ניתן להקפיא בקופסא אטומה היטב עד חודש במקפיא ואז להוציא להפשרה לטמפרטורת החדר.