- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

לחמניות רוגלך עם פסטו

לפני כמה חודשים הכנתי את הלחמניות האלה. היתה לי התלבטות כתמיד בין לחמניות בעלות מתיקות עדינה ללחמניות מלוחות. בדרך כלל אני בוחרת באפשרות הראשונה מאחר ואני אוהבת לחמניות כאלה עם חמאה וריבה (אדומה, ברור לא) אך משום מה צנצנת הפסטו שהיתה במקרר נצחה.

מי שמכיר אותי יודע שאיפה שאפשר לעגל פינות, לחפף, לקצר וכדומה הליכים, אני לגמרי שם והלחמניות האלה די עונות על ההגדרה הזאת. הן התחילו את דרכן כנסיוניות (בכל זאת מדובר בקיצור הליכים לשמרים) ומה אומר לכם, הריח שיגע את כולנו והביס הראשון הוכיח שהניסוי לגמרי הצליח.

לא עבר זמן רב והלחמניות האלה הוכנו שוב. הבצק רך כענן (למרות שיש רק התפחה אחת) והמגש חוסל די מהר. תתכוננו גם אתם להתמכר ללחמניות האלה. בנוסף, הן ללא מוצקי חלב מה שהופך אותן למושלמות גם כהגשה בארוחות בשריות ומתאימות לרגישים ללקטוז. תהנו.

מצרכים: כ- 12 לחמניות גדולות

לחמם תנור ל 180 מעלות.

1/2 3 כוסות קמח לחם (500 גרם)

1 כף שמרים יבשים (10 גרם או 1/2 שקית שמרית-25 גרם)

1 כף שטוחה סוכר (12 גרם)

1/2 1 כוסות מים (360 מ”ל)

1/4 כוס שמן (50 גרם)

1 כפית מלח

3-4 כפות גדושות פסטו (רצוי ביתי אבל אפשר קנוי אבל שיהיה איכותי)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את המים ומתחילים ללוש במהירות גבוהה (אתם לא רוצים עננת קמח עליכם) וכשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים את השמן ומעלים טיפה את מהירות המיקסר.

לשים את הבצק כעשר דקות עד לקבלת בצק גמיש ורך כזה שאינו נקרע מיד כשלוקחים חתיכה ומותחים אותה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2-3 דקות.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח (בחורף אולי תזדקקו לעוד כחצי שעה).

לגבי צורת הרידוד יש שתי אפשרויות:

1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי חצי ס”מ, מורחים בפסטו בשכבה אחידה וחותכים ל 12 משולשים. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לקודקוד ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

2. מרדדים את הבצק לעיגול גדול, מורחים בפסטו וחותכים למשולשים (כמו שחותכים פיצה) וממשיכים כמו בסעיף הקודם.

אופים בחום של 180 מעלות בין 15-20 דקות עד שהן זהובות (שימו לב שהן לא ישחימו היות ואין פה משיכת ביצה לפני). בתאבון.

עכשיו הן כאן, עוד רגע כבר לא…

טיפים/ גיוונים:

1. המתכון הוא ללא ביצים ואין צורך למרוח את הלחמניות בביצה לפני הכניסה לתנור. הצבע שלהן כשהן מוכנות הוא זהוב קלות.

2. הלחמניות האלה ישמחו לקבל גם ממרח פלפלים או זיתים במקום הפסטו. סתם שתדעו.

3. אם רוצים לחמניות קטנות יותר (ואז גם הכמות תהיה גדולה יותר) מחלקים את הבצק לשניים ומכל חלק מרדדים עיגול בעובי של כחצי ס”מ ואז חותכים למשולשים וממשיכים לפי המתכון.

זהירות, הן ממכרות.