לפני כמה שבועות נסעתי לתל אביב עם בן זוגי שיחייה לעבור הליך רפואי פשוט. למרות שלפני הניתוח ישבתי לשיחה עם המנתח עדיין ביום הניתוח הייתי לחוצה. איך שהרופא אמר לי שכדאי שאביא איתי ספר היה לי ברור שקצר לא יהיה וכך היה.

זה היה די משעשע לראות איך האנשים שחיכו איתנו בחדר ההמתנה מוציאים את ספרי הקריאה שלהם ורק אני שולפת את ספר העוגיות של מלכת האפייה הבלתי מעורערת, מרתה סטיוארט שקיבלתי בתור מתנה ליום הולדתי.

לא יודעת מה איתכם אבל בכל פעם שאני נאלצת להמתין הרבה זמן בתור, אני מוצאת את עצמי משוטטת בין אתרי אפייה או אפילו יושבת ומחכה עם ספר או מגזין בתחום האפייה (כשאני יודעת מראש שיש המתנה ארוכה). לפעמים דווקא במקומות הכי לא שגרתיים אני מוצאת את השראה לדברים שאני אופה.

את הסלסילות האלה הכנתי לפני כמה חודשים לכבוד יום הנישואים של הורי ורק עכשיו יצא לי לפרסם. באותו זמן שחגגנו יום נישואים להורי חגגנו גם את לידת בנם השני של אחי וגיסתי. לכבוד המאורעות חיפשתי קינוח שיהיה מרשים למראה, טעים ביותר אבל גם קל ופשוט להכנה (בכל זאת, אני לא אוהבת לעבוד קשה). הקינוח הזה עונה על כל הדרישות.

יש אמירה מפורסמת לפיה דברים טובים באים באריזות קטנות והקינוח הזה שמגיע בסלסילות קטנות הוא ללא ספק דרך מעולה לחגוג עם מי שאוהבים ארועים שמחים וציוני דרך משמעותיים. אז אני מאחלת לכם בריאות, שמחה והרבה מתיקות. תהנו.

מצרכים: 12 מנות אישיות

לחמם תנור ל 180 מעלות

200 גרם איטריות קדאיף (1/2 חבילה)

80 גרם חמאה מומסת

2 כפות שטוחות אבקת סוכר (20 גרם)

מיכל 1 שמנת להקצפה 38% שומן (250 מ”ל)

1 גביע יולו שוקולד מריר (125 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ”ל)

3/4 חבילת אינסטנט פודינג וניל (60 גרם. 6 כפות שטוחות)

1/2 חבילת שוקולד מריר מגורר גס לקישוט (50 גרם)

אופן ההכנה:

שמים בקערה את שערות הקדאיף. שופכים את החמאה ואת אבקת הסוכר ובעזרת האצבעות פותחים ומערבבים את השערות עד שמרגישים שכל השערות מצופות בחמאה.

משמנים תבנית של מאפינס ובכל שקע מניחים שערות קדאיף ככה שהן ירפדו את התחתית ואת הדפנות עד לגובה התבנית. (זה בסדר גמור אם הן לא מכסות לחלוטין).

אופים את הסלסילות בחום של 180 מעלות בין 15-20 דקות עד שהן זהובות. מצננים לחלוטין. ניתן להכין אותן מראש ואז לשמור בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, יולו, חלב ואינסטנט פודינג תחילה במהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים ואז במהירות מקסימלית עד להיווצרות קרם יציב ואוורירי. טועמים לוודא שהמתיקות מספיקה. במידה ואתם אוהבים מתוק יותר הוסיפו עוד  2-3 כפות אבקת סוכר בהדרגה עד שמתקבלת המתיקות הרצויה.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן (גם חלק יעבוד פה) ומזלפים את הקרם לתוך סלסלאות הקדאיף. מקשטים בשוקולד מגורר ומעבירים למקרר ל 4 שעות להתייצבות הקרם.

הסלסילות נשמרות במקרר בקופסא אטומה 3-4 ימים אך הן במיטבן ביום ההכנה. אם נשאר קרם אפשר לזלף לכוסיות קטנות חד פעמיות ולהגיש כקינוח כוסות.

מבט מלמעלה

חבל שאי אפשר להעביר טעם דרך המסך

טיפים/ גיוונים:

1. לגרסת פרווה מחליפים את החמאה שבקדאיף בשמן קוקוס או מרגרינה. לגבי הקצפת אפשר להחליף את הקצפת החלבית בצמחית, את החלב והמעדן להמיר בכוס (240 מ”ל) חלב קוקוס או שקדים ובמקום אינסטנט פודינג וניל להשתמש באינסטנט פודינג שוקולד.

2. אני אוהבת להשתמש במעדני יולו באפייה (וסתם עם כפית) אבל אפשר להמיר במעדן שוקולד אחר (כמו דני) או להכין קצפת בטעמים (או פשוטה) כמו שאתם מכינים ואוהבים בבית. ככה או ככה הקינוח יצא מרשים וטעים.

3. כפי שרשמתי במתכון את הסלסלאות אפשר להכין מראש. הם נשמרים כמה ימים טובים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.