- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת מייפל בחושה

מכירים את התקופות האלה שנראה שהימים עוברים מהר מידי ורשימת המטלות עושה רושם שהיא לעולם לא תתקצר? בימים כאלה אני משתדלת לקחת הפסקה ולשבת על כוס קפה ועוגה בחושה טובה. יש משהו מנחם בפרוסת עוגה בחושה, הפשטות שלה, קלות ההכנה שלה וההרגשה שהיא לא מחייבת שום דבר.

התקופה הזאת של חגי תשרי, כל הקניות, ההכנות, אכילה עד להתפקע, חזרה קצרה לשגרה ושוב חוזר חלילה, די השאירו אותי חסרת אוויר ואנחנו רק בהתחלה.

אני יודעת שאולי זה ישמע מוזר אבל אני באמת אוהבת את יום כיפור, פחות את החלק של הצום יותר את השקט של הרגע של לפני ועד לרגע המרגש של תקיעת השופר. ההרגשה של פתיחת שערי שמים והיחד של כל המשאלות שעולות מעלה מעלה בתקווה שהשנה החדשה תביא איתה יום חדש, טוב יותר.

אחד הדברים שתמיד אהבתי בסיום של יום כיפור היה החזרה הביתה, אמא שלי מכינה לנו תה מתוק וכולם יושבים לאכול פרוסת עוגה של שבירת צום. תמיד זו היתה עוגה בחושה, פשוטה, עדינה שלא יכולנו להפסיק ליישר. ככה זה עם עוגות בחושות טובות.

העוגה הזאת היא עוגה שהולכת מעולה עם כוס תה, בימים קרירים וכשצריך פרוסת מתיקות. העוגה ממש קלה להכנה, מושלמת לשבירת הצום אבל היא תהיה מצוינת גם בשאר ימות השנה. למרות שהיא בעלת מתיקות עדינה היא מהסוג שלא מפסיקים ליישר.

אז כדי להמתיק לנו את סוף השבוע וכדי לשבור את הצום, בואו נפשיל שרוולים ונאפה עוגה. צום קל וגמר חתימה טובה.

מצרכים: תבנית קוטר 24

לחמם תנור ל 170 מעלות

1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר חום דחוס (180 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

כפית קינמון

3 ביצים

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כוס מיץ תפוחים (רצוי טבעי 240 מ”ל)

3 כפות מייפל אמיתי (45 גרם)

1/4 כוס מייפל אמיתי להשקיית העוגה (60 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סוכרים וקינמון לפיזור אחיד של החומרים. עושים גומה ומניחים בצד.

בקערה בינונית מערבבים ביצים, מיץ תפוחים, שמן ו 3 כפות מייפל לתערובת אחידה.

שופכים את תערובת הנוזלים לקמח ומערבבים לתערובת אחידה. זהירות מערבוב יצר.

משמנים תבנית אפייה ושופכים את הבלילה. אופים בחום של 170 כ 30-35 דקות. אחרי חצי שעה בודקים בעזרת קיסם שהפירורים יוצאים לחים.

מוציאים את העוגה ובעזרת הקיסם עושים חורים ומשקים את העוגה ב 1/4 כוס מייפל. הופכים את העוגה על צלחת הגשה ונותנים לה להצטנן. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר. בימים חמים במיוחד אפשר במקרר אבל להגיש כשהיא בטמפרטורת החדר. תהנו.

טיפים/ גיוונים:

1. העוגה בעלת מתיקות עדינה, מי שאוהב טיפה יותר מתוק יכול להוסיף עוד 1/4 כוס סוכר לבן או דחוס, לבחירתכם.

2. מי שמעוניין יכול להוסיף 1/3 כוס שקדים או פקאנים חתוכים גס לבלילה. אני אהבתי אותה ככה פשוטה.

3. אני השתמשתי בתרכיז של סיידר הגליל שהוא ללא תוספת סוכר ומהלתי אותו במים. מי שרוצה יכול מיץ תפוחים קנוי (נקטר) או להחליף במיץ תפוזים.