היום לקחתי את הבת שלי לבדיקת טרום ניתוח, הכל עבר בסדר אבל היות וכל דבר גורם לי לרכבת הרים של רגשות, חזרתי הביתה על ארבע.

איך שאנחנו נכנסים חזרה הביתה, היא ישר שואלת מתי אוספים את קונדסון. מעבר לזה שאני משוגעת על שני הבנדיטים שלי אני מעריצה את הקשר המיוחד ביניהם. אני עוד מעכלת את הסברי הרופאים ולקראת מה אנחנו הולכים והיא מקפצת ברחבי הבית שמחה ומאושרת ורק מחכה שנאסוף את הקטן.

כדי להסיח טיפה את המחשבות, הכנתי לחמניות (לפי בקשת הנסיכה) ובזמן שהן היו בתפיחה שנייה הלכנו להביא הביתה את הקטן שלי. לראות את העיניים שלו נפערות תוך שהחיוך נמשך לו לרוחב הפנים, היה שווה הכל.

מה אגיד לכם, החופש הזה קצת מוציא מאיזון בכל הנוגע לאוכל בריא והרדיפה אחרי הילדים ברחבי הבית עושה אותי רעבה.

הסלט הזה הוא קצת לא שגרתי בבית שלנו אבל אם כבר לצאת מהקופסא, אז הסלט הזה עושה יופי של עבודה. הוא משביע, יש בו שילוב של מרקמים וטעמים שאני מאוד אוהבת והוא מקשט מאוד יפה את השולחן. היות ואני עצלנית השתמשתי בברוקולי ואפונה קפואה שעשו פה יופי של עבודה (ותמיד טוב שיש במקפיא).

אז כדאי להחזיר דברים קצת לאיזון, הכינו את קערת הסלט ובואו נשלב מרכיבים:

מרכיבים: 

300 גרם פרחי ברוקולי (קפוא)

100 גרם אפונה (קפוא)

1/2 פלפל קלוי

60 גרם קשיו חתוך גס

50 גרם חמוציות ללא תוספת סוכר

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 כפית רכז רימונים

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

מלח

אופן ההכנה:

חולטים במשך דקה את הברוקולי והאפונה במים חמים ומסננים. מניחים בצד.

חותכים לפרוסות דקות את הפלפל הקלוי.

שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט ומכינים את הרוטב.

בצנצנת קטנה שמים את כל חומרי הרוטב ומנערים את הצנצנת (כשהיא סגורה, כן) עד שכל החומרים מתאחדים. בודקים תיבול ושופכים מעל הסלט. מערבבים ומגישים. בתאבון.

  

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בברוקולי ואפונה קפואה כדי לקצר הליכים אבל אפשר בהחלט להשתמש בברוקולי טרי, רק לאדות אותו עד שהוא מוכן.

2. אפשר להשתמש באפונה משימורים למי שאין קפוא. גם, בסדר גמור.

3. למי שלא אוהב פלפל קלוי אפשר להשתמש בחצי פלפל אדום גדול ולחתוך לרצועות דקות. גם יהיה מעולה בסלט.

4. אנחנו מאוד אוהבים לשלב אגוזים בסלטים, מעבר לטעם ולמרקם הם גם מוסיפים בריאות. אני השתמשתי בקשיו אבל גם צנוברים או שקדים פרוסים יהיו מעולים.

  P8080675.JPG 1