- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד

עכשיו שהחופש התחיל התחילו גם ימי ההולדת במשפחה של בן זוגי שיחייה. במשפחה שלו מקובל לחגוג לכולם ביחד, היות וכולם נולדו כמעט באותו החודש (בהפרש של כמה שנים אבל בקטנה… 😉 ) ולצאת לחופשה משפחתית משותפת.

אני מפונקת אז אני חייבת משהו מתוק ליד הקפה שלי והיות ואנחנו עושים עצירות בדרך (הארוכה) אז צריך עוגה שתתאים גם לנסיעות.

כבר כמה זמן שאני מתכננת לאפות עוגת טחינה וכל פעם התכנון נדחה בגלל אירוע זה או אחר והפעם זה קרה. סוף סוף עוגת טחינה כמו שאני אוהבת. מלאת בטעם אבל עם מתיקות עדינה, מסוג העוגות שהולכות מעולה עם כוס קפה.

העוגה מאוד קלה להכנה וציפוי השומשום מוסיף לה לא רק יופי אלא גם טעם ומירקם שהופכות את העוגה מבחושה פשוטה לבחושה עם הפתעות בפנים ובחוץ. בקיצור, עוגה מושלמת לקפה.

אז אם אתם נוסעים לפיקניק או בא לכם להתפנק עם עוגה בחושה מיוחדת, המתכון הזה בשבילכם. תהנו.

מצרכים: תבנית קוטר 20 או אינגלישקייק ארוכה 10X 26 (אלומיניום)

לחמם תנור ל 170 מעלות

2 כוסות קמח (280 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

2 ביצים

1 כוס סוכר (200 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

1 כוס נס קפה מוכן לשתייה פושר (בלי חלב!)

1/2 כוס טחינה גולמית (100 גרם)

1/4 כוס סילאן (85 גרם)

1 כוס שוקולדצ’יפס מריר (100 גרם)

לקישוט:

4-5 כפות שומשום.

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח ואבקת אפייה לפיזור אחיד של החומרים.

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה ( כ- 5 דקות). מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף. מוסיפים את הטחינה והסילאן ומקציפים עוד דקה. מנמיכים את המהירות למינימום.

מוסיפים לסרוגין את הקמח והנס קפה תוך הקצפה איטית. מכבים. מוסיפים את השוקולדצ’יפס ובעזרת מרית מקפלים את הבלילה. שופכים אותה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת. מפזרים מלמעלה שומשום בנדיבות ואופים בחום של 170 מעלות במשך כ 35-40 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע.

מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים. העוגה טעימה יותר יום למחרת.

  

טיפים/ גיוונים:

1. מי שאוהב שומשום יכול במקום לשמן תבנית אפייה בשמן לשמן בעזרת שתי כפות טחינה ואז לפזר שומשום גם על תחתית ודפנות תבנית האפייה. לי הספיק רק קישוט מלמעלה.

2. אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא אבל כל טחינה תעבוד טוב (לא סלט טחינה!!).

3. לגבי הנס קפה שמופיע במתכון. אני השתמשתי בכפית גדושה נס קפה מגורען וכוס מים פושרים. פושרים בדרגה שאפשר להכניס אצבע והנס נעים למגע. מי שלא רוצה נס קפה יכול מים או מיץ תפוזים באותה כמות, כוס.

4. השוקולדצ’יפס מאוד הוסיפו למרקם וטעם של העוגה. אפשר לגרור 100 גרם שוקולד מריר במקום השוקולדצ’יפס.