בתקופה האחרונה בן זוגי שיחייה עובד מאוד קשה, עם המון לחץ והחום שבחוץ לא ממש עוזר לרצון להרגע. מעבר לכל זה למי ממש יש כוח להפעיל תנורים ולבשל, לא יודעת מה איתכם, בימים חמים כמו היום, אין ממש תאבון יש יותר חשק למשהו מהיר, מרענן ומשביע.

אם יש משהו שאנחנו מכינים קבוע בימות הקיץ לארוחות צהריים (כשאי אפשר לנשום) או כשבא להתרענן אחרי יום ארוך, בערב, זה צזיקי. יש כאלה שמכינים אותו כסלט אחרים כמרק, אנחנו אוהבים אותו כמשהו באמצע אבל הוא עונה על הדרישה של מרענן, משביע, מהיר וקל להכנה.

הצזיקי הוא מתכון שמגיע מיוון והוא גם נפוץ בארצות הבלקן. הוא מכיל שמיר ואני כבר אומרת לכם, אני לא אוהבת שמיר, בכלל אבל במתכון הזה הוא מאוד מוסיף ואני לא ממליצה לוותר עליו. כבר שסגרנו את הפינה הזאת, בואו נכין לנו צזיקי לארוחה הבאה שלנו.

מצרכים: 4-6 מנות

5-6 מלפפונים גדולים

3 גביעי יוגורט 4% (600 גרם סה”כ)

4 כפות שמן

1.5- 1 כפיות חומץ בין יין

4 שיני שום קצוצות

מלח

2-3 כפות שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את המלפפונים וחותכים לאורך ואז לקוביות קטנות. שמים בקערה בינונית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. בודקים תיבול. מוסיפים את השמיר, מערבבים ומכניסים למקרר לשעה כדי שהצזיקי יספוג את הטעמים. זהו, מוכן. הבטחתי מהיר ופשוט.

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בחומץ בין יין אדום, אתם יכולים להשתמש בלבן.

2. היות ואני לא מחובבי השמיר שמתי מעט. מי שאוהב יותר מוזמן לשים כאבת נפשו אבל לא יותר.

3. יש כאלו שמוסיפים כפית סוכר, אני ויתרתי.

4. מי שרגיש ללקטוז או רוצה לטבען, מוזמן להשתמש ביוגורט סויה.