לפני כמה שבועות קיבלתי הזמנה לל”ג בעומר בכיתה של הבת שלי. אם להודות על האמת, לא החג האהוב עלי, הוא נחמד כרעיון אבל כל הנושא של מדורות, עשן שנכנס אלי הביתה גם כשהכל סגור והריח, לא ממש מדבר אלי אבל זאת הבת שלי וזו כיתה מיוחדת ואם זה לא מספיק אז אני גם זו שאכין עם הילדים פיתות שטח.

חיפשתי מתכון שיהיה קל ומהיר הכנה ושיהיה פרווה כי מסתבר שהולכים להיות שם נקניקיות אז… בכל אופן, עשיתי ניסוי קטן בבית עם שני מתכונים, אחד עם שמרים ושני בלי שמרים. שניהם יצאו טעימים ושניהם מאוד קלים להכנה. הילדים אהבו את שני הסוגים כך שזה כבר תלוי בכם.

אז, אם אתם מתכננים לצאת למדורות ל”ג בעומר או סתם לפיקניק שטח, אלו לגמרי פיתות שקצת יעסיקו את הילדים בינתיים שאתם מכינים את שאר הדברים.

המתכונים הם בסיסים ולכן אם אתם הולכים להכין כמות גדולה, הכפילו בהתאם. תהנו.

פיתות שטח עם שמרים: כ- 20 פיתות

1 ק”ג קמח לבן

2 כפות שטוחות סוכר (24 גרם)

2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)

1 כף מלח

1/4 כוס שמן צמחי (50 גרם)

3/4 2 כוסות מים (660 מ”ל)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמים את הקמח, סוכר ושמרים ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את המלח ומערבבים.

עושים גומה ושופכים אליה את השמן ומים. מתחילים לערבב בעזרת הידיים עד לקבלת בצק מעט דביק.

בעזרת ידיים מעט משומנות, מחלקים את הבצק ל 20 כדורים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעיגול כמה שיותר דק.

מניחים על מחבת ברזל חמה מאוד 2-3 דקות מכל צד או אם אתם בשטח, מניחים על סאג’. בתאבון.

  

פיתות שטח ללא שמרים: כ-14 פיתות

4 כוסות קמח (560 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כף מלח (20 גרם)

4 כפות שמן צמחי

1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים לפיזור החומרים. מוסיפים את השמן ומערבבים. עושים גומה ולתוכה שופכים את המים. מערבבים תחילה עם כף ועוברים לעירבוב ידני. במידה ומרגיש טיפה יבש אפשר להוסיף עוד כף או שתיים מים לפי הצורך.

נותנים לבצק לנוח כ – 20 דקות ואז מחלקים אותו ל 14 חתיכות. מרדדים כל חתיכה לעיגול דק עד כמה שאפשר (יוצא עיגול בקוטר 18 ס”מ בערך).

מחממים מחבת ברזל עד שהיא חמה דיה ומניחים כל פעם עיגול אחד. אחרי 2-3 הופכים לעוד 2 דקות. אתם תראו שהבצק טיפה מתנפח. מוציאים ומכסים במגבת מטבח וממשיכים עם האחרים. אם אתם בשטח מניחים על סאג’. בתאבון.

  

טיפים/ גיוונים:

1. את הבצק ללא שמרים, אפשר להכין כמה שעות מראש, לחלק לכדורים ובשטח, כל ילד ירדד לעצמו את הפיתה.

בבצק עם השמרים אין צורך להתפיח. אני הכנתי את הבצק וישר קרצתי עיגולים ורידדתי ויוצא מעולה. אם אתם מכינים את הכדורים לפני שאתם יוצאים לשטח, הם כבר יתפחו בדרך וזה גם בסדר גמור.

2. מטעמי כשרות הכנתי את הפיתות ללא שמרים פרווה אבל הן טעימות כשמכינים עם יוגורט במקום מים. משאירה לשיקולכם.

3. אפשר להוסיף חופן של עשבי תיבול קצוצים דק לבצק להוספת צבע וטעם.

4. אני הכנתי את הפיתות ללא שמרים עם קמח מלא (50% מכמות הקמח הרגיל) אבל אפשר קמח כוסמין או הכל קמח רגיל.