לפודפייג

לפני כשבועיים חגגנו לבכורה שלי ואחיין האהוב יום הולדת משותף אבל עוגת היום הולדת עמדה במבחן מציאות היות ואני חטפתי וירוס והייתי מנוטרלת לחלוטין. גם ביום שהרגשתי טוב, לא יודעת מה קרה אבל העוגה שניסיתי להכין הלכה לפח והאפשרות של להביא עוגה קנוייה הפכה לכמעט מוחשית.

תבינו, בשבילי לקנות עוגה ליום הולדת במשפחה שלי זה אסון. אז אספתי את עצמי, הלכתי לסופר במהירות על וקניתי כמה דברים כדי להכין עוגה שלא מצריכה תנור ושמבחינתי חייבת להצליח.

הנסיכה שלי ממילא לא רצתה עוגת שוקולד והאחיין שלי אוהב עוגות גבינה כך שהבחירה בעוגה הזאת היה די ברור.

הילדים שלי עמדו במטבח לראות מה אני עושה עם התותים (יותר נכון, לוודא שנשאר גם עבורם) והנסיך הקטן חיכה בסבלנות ללקק את קערת המיקסר אחרי שסיימתי עם קרם הגבינה.

לשמחתי העוגה יצאה מעולה (ונשארו תותים לילדים) והיא לא שרדה זמן רב, יום אחרי הארוע היא כבר חוסלה לחלוטין.

אז למרות שעדיין בחוץ חוגגים את פורים עם אוזני המן ופרג, קבלו מתכון לעוגת גבינה מיוחדת, טעימה ביותר וחשוב לא פחות, קלה להכנה. תשמרו את המתכון, יש לי הרגשה שהוא יהיה שימושי בקרוב 🙂

מצרכים לעוגה: תבנית בקוטר 24

לבסיס:

כ- 10 ביסקוויטים

לקרם גבינה:

2 מיכלי שמנת להקצפה 38% שומן (500 מ”ל)

2 גבינות שמנת 16% שומן לפחות (440 גרם)

1 גביע מעדן יולו שוקולד לבן (123 גרם)

100 גרם שוקולד לבן

1/4 כוס חלב (60 מ”ל)

1/2 חבילת אינסטנט פודינג (40 גרם)

1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)

לקישוט מסביב ולמעלה:

סלסלת תותים שטופים וחצויים

100 גרם שוקולד לבן מגורר

אופן ההכנה:

מסדרים את הביסקויטים בתחתית התבנית. חלק ישארו שלמים וחלק צריך טיפה לשבור. יישארו מעט רווחים וזה בסדר.

בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד הלבן והחלב וממיסים בפולסים עד שהשוקולד נמס.

מוסיפים לשוקולד את מעדן היולו ומערבבים שמים בקערת מיקסר. לקערת המיקסר מוסיפים את הגבינות, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר ומערבבים בעזרת לקקן כדי שיהיה יותר קל להוסיף עוד רגע את הקצפת.

מתקינים את בלון ההקצפה, מוסיפים את השמנת ומתחילים להקציף במהירות נמוכה, מוודאים שכל החומרים מתערבבים יחד. מעלים את המהירות ומקציפים כמעט עד הסוף. בשלב הזה נוודא שהמתיקות מתאימה לנו במידה וחסרה עוד מתיקות, זה הזמן להוסיף עוד כף או שתיים לפי רמת המתיקות שאתם אוהבים.

מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ועוצרים את המיקסר.

שמים מעט מתערובת הגבינה על הבסיס ומשטחים בצורה אחידה. מניחים את התותים החצויים אחד ליד השני כשהצד החתוך פונה החוצה.

בעזרת לקקן שופכים את קרם הגבינה בעדינות על הבסיס ובעזרת כפית או מרית מדורגת משטחים את התערובת. מפזרים את השוקולד הלבן שגררנו מראש ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות להתייצבות.

  

טיפים/ גיוונים:

1. במידה ולא מוצאים מעדן יולו אפשר להוסיף עוד 50 גרם שוקולד לבן, לא צריך לשנות את כמות החלב.

2. אני השתמשתי בגבינת נפוליאון שהיא 16% שומן ויצא נהדר מבחינת המרקם ולא כבד מידי. מי שאוהב גבינות שמנות יותר, מוזמן.

3. במקום ביסקויטים אפשר להשתמש בלשונות חתול (נימצא בסופר במחלקת ילדים) אבל בכל אופן, לא מרטיבים את הביסקויטים לפני, הם צריכים להישאר יבשים. הם כבר יתרככו מהקרם גבינה.

4. למי שמעוניין לקבל את הערכים התזונתיים מוזמן להכנס ל FoodsDictionary .