עוגיות. כמה נחמה, אהבה ומתיקות יש בעוגייה, בצנצנת מלאה בעוגיות שרק מחכות ליד שתיקח אותן. אני אוהבת עוגיות.

יש משהו בעוגיות ריבה שמזכיר לי ילדות, לא יודעת למה, בדיוק כמו שאני לא יודעת להסביר למה אני כל כך אוהבת ריבה אדומה (אין מצב שאין בבית), יש משהו ילדותי וכובש בעוגיות ריבה, הנימוחות של הבצק הפריך בשילוב מתיקות חמיצות של הריבה פשוט מושלם.

מכירים את עוגיות האצבע עם ריבה, אז פה במקום להכין כדור כדור ולמלא כל אחד בריבה, מכינים רצועת בצק, ממלאים בריבה ואופים. מהכמות של בצק יוצאות המון עוגיות שאני לא בטוחה שישרדו הרבה זמן אחרי שיהיו מוכנות.

היות ואנחנו קרובים לחג הפורים, העוגיות האלה יהיו גם מצויינות במשלוח מנות (אני מכירה כמה שישמחו לקבל עוגיות כאלה…).

הרעיון למתכון לקוח מהבלוג של שרה קארי וטיפה שיניתי אותו. המתכון הזה ללא ספק אחד ממתכוני העוגיות הטובים ביותר שהכנתי.

את הבצק מכינים במעבד מזון ואם מעבדים בזהירות, הוא לא צריך לנוח במקרר. בנוסף, מהבצק יוצאות המון עוגיות ואפשר למלא כל חלק בריבה אחרת שאוהבים.

מילה לגבי המרציפן שבעוגיות, אני יודעת שלא כולם אוהבים מרציפן אבל פה הוא בעיקר תורם למרקם הבצק והוא לא כל כך מורגש מבחינת הטעם. הריבות שאתם תבחרו לעוגיות, הן אלו שיתנו את הטעם. אני מאוד ממליצה לנסות ולהכין, הן עוגיות מאוד מיוחדות.

את המתכון הכנתי במסגרת פרוייקט מנטקה בנושא ריבה. אתם מוזמנים להיכנס ולראות עוד מתכוני בלוגרים בנושא.

מצרכים לבצק העוגיות: כ- 50 עוגיות

לחמם תנור ל 170 מעלות

100 גרם מרציפן

1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)

100 גרם חמאה

2 ביצים

1/4 2 כוסות קמח (310 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

8 כפות ריבה (2 כפות לכל רצועת בצק)

לקישוט:

1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)

2-3 כפות מים

אופן ההכנה:

במעבד שמים את אבקת הסוכר והמרציפן ומעבדים עד שמתקבל מירקם פירורי (ישארו חתיכות קטנטנות של מרציפן, זה בסדר).

מוסיפים את החמאה והביצים וממשיכים לעבד. העיסה תזכיר קצת קוטג’ (תראה טיפה מפורקת, לא לדאוג).

בקערה מערבבים את הקמח, קינמון, אבקת אפייה ומלח לפיזור אחיד של החומרים. מוסיפים את התערובת לקערת המעבד ומעבדים לאט ובפולסים עד שמתגבש בצק (לא לעבד יותר מידי). מחלקים ל 4 חלקים. אם הבצק דביק מידי (לא להוסיף קמח!) שימו במקרר ל 20-30 דקות אחרת אפשר להתחיל ולעבוד איתו.

כל חלק מגלגלים לנחש באורך כ- 25 ס”מ ובעזרת כף היד משטחים לעובי של ס”מ ורוחב של 5 ס”מ (נעזרתי בסרגל).

אופים בחום של 170 מעלות במשך 8 דקות ולהוציא (להשאיר את התנור דולק). בעזרת המקל של כף עץ, עושים תעלות במרכז הבצק (שימו לב להשאיר שוליים) ומורחים 2 כפות של ריבה.

מחזירים לתנור לעוד 10-12 דקות עד להזהבה של הבצק. מוציאים ומצננים לגמרי לפני שמקשטים.

  

לקישוט:

מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר ו 2 כפות מים. מערבבים עד לקבלת תערובת מעט סמיכה. במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים.

בעזרת כפית (או שקית זילוף) מקשטים בצורה חופשית את הבצק. חותכים לאצבעות ונהנים. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בריבת תות, אננס וריבת חלב. אפשר כל ריבה אחרת שאתם אוהבים או ממרח חלבה.

2. למרות שיש מרציפן בבצק הוא לא דומיננטי אבל הוא מאוד מוסיף לטעם הכללי ולמרקם.

3. מרציפן אפשר לקנות בכל חנות אפייה ובכל סופר (לא לקנות את המצופה שוקולד).

 

איזה טעם בא לכם?