- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

קרקרים ביתיים

מכירים את השאלות האלה שיש לפעמים האם אתם אנשים של חורף או קיץ? האם אתם אוהבי מתוק או מלוח? אז אני לגמרי אוהבת את האביב (התחדשות, התחממות כל ה- ות בהקשר חיובי) ואני לגמרי מאוהבי המתוק (פחות קצפות וכאלה יותר בכיוון של שוקולד).

אבל מפעם לפעם, אני מגלה מתכון מהמטבח המלוח שחייבים להכין. המתכון במקור הוא של אביבה פיבקו ואני קצת שיניתי והתאמתי אותו לטעמי והוא פשוט מעולה.

אמנם הכותרת אומרת בריאות אבל הם לא ממש דיאטטים ואם מחסלים את כל המגש אז…תדעו שפעם הבאה, מכינים כמות כפולה. הקרקרים האלה נורא קלים להכנה, אין בצק פריך ואין רידודים בכלל, יותר בקטע של לערבב הכל ולשפוך לתבנית אפייה.

זמן האפייה ארוך יחסית מהרגיל אבל הם ממש, ממש שווים את זמן ההמתנה (ואת הזלילה שבאה אחרי).

אז, אחרי ששיבחתי אותם הגיע תורכם לנסות ולהכין אותם אז קדימה לעבודה (המאוד קלה).

מצרכים: כ-30 קרקרים. תבנית תנור גדולה (34X41)

מחממים את התנור ל 170 מעלות.

1 כוס קמח כוסמין מלא (125 גרם)

1/4 1 כוס קוואקר מהיר הכנה (125 גרם)

1/2 כוס שומשום מלא

1/2 כוס זרעי חמנייה

1 כפית מלח

1/2 כפית אבקת שום

2 כפות שמן זית

1/2 ליטר מים

2-3 כפות פרג שלם

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה את כל החומרים חוץ מהפרג ומערבבים. זה יראה כמו מרק קמח וזה בסדר.

שמים נייר אפייה במגש האפייה ומשמנים אותו מעט (בעזרת ריסוס או מריחה, מה שיש לכם בבית).

שופכים את התערובת לתבנית התנור ובעזרת גב של כפית או מרית משטחים את התערובת, עד כמה שאפשר.

מפזרים את הפרג ואופים בחום של 170 מעלות 12 דקות. מוציאים את התבנית ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה, חורצים ריבועים.

מחזירים לתנור לעוד כ-45 דקות עד שהריבועים יבשים (אתם תראו שהם ניפרדים אחד מהשני). שומרים בצנצנת אטומה.

  

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר לשחק את התוספות, שומשום שחור, זרעי דלעת וכדומה.

2. במקום קמח כוסמין מלא אפשר קמח מלא, קמח לבן.

3. שלב החיתוך חשוב היות ואם לא עושים אותו בשלב הזה הקרקרים יהיו קשים מידי לחיתוך נקי.

4. מי שאוהב את הקרקרים יותר דקים יכול לפצל לשתי תבניות ואז זמן האפייה השני יהיה כ -25 דקות והאפייה בטורבו (כשמידי פעם הופכים בין המגשים).

5. מי שמעוניין בערכים התזונתיים מוזמן להכנס ל FoodsDictionary.