- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

פטיפור שוקולד לבן בדוגמת שיש

יש משהו בחג האהבה שגורם לי להיות קיטשית אבל רק בשנים האחרונות חג האהבה הפך להיות ממש אהוב עלי וזה הודות לנסיך הקטן שלי שנולד ביום זה.

אין ספק שכשיש אהבה באויר, לא משנה מה המזג האויר, הכל מרגיש חי, בועט ומרגש יותר. תמיד אהבתי את חג האהבה הבינלאומי, כל השוקולד, תותים ופרחים, לגמרי מדברים אלי.

המתכון הזה הוא התגלמות הקיטשיות, פטיפור שוקולד לבן, בצורת לבבות עם דגם של שיש שהופך אותו להרבה יותר מרשים.

מזל שהספקתי לצלם כי אני כבר לקחתי אחד (או שניים) כי אני בודקת את הסחורה, אם לא טעים… לא יפה שאתן מתכון ואז לגלות שהוא לא אכיל, חייבי לטעום לא. בכל אופן, עוד רגע הילדים שלי חוזרים ממסגרות הלימוד שלהם ואני די בטוחה שברגע שהם יגלו שוקולד ועוד בצורת לב, היה היה שוקולד.

אז, לחיי האהבה ולחיי המתיקות והלבבות, קבלו מתכון קל, מרשים וטעים שהכי מתאים ליום המיוחד.

מצרכים: תבנית סיליקון בצורת לבבות (15 יחידות)

200 גרם שוקולד לבן

1 כף שמן קנולה

1 כף מיץ מפירות אדומים קפואים טחונים

1 טיפה צבע מאכל אדום

אופן ההכנה:

בקערה מתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים עד שהשוקולד נמס.

לוקחים 1/4 כמות מהשוקולד, לערך, ומערבבים את המיץ וצבע מאכל, מערבבים עד לאחידות.

שופכים את השוקולד הצבוע לשוקולד הלבן ובעזרת כף מערבבים ממש מעט, למראה שיש.

בעזרת כפית לוקחים מתערובת השוקולד ושמים בתבנית. שמים במקרר לשעתיים עד שהשוקולד נוקשה.

מחלצים בעדינות ונהנים.

שומרים במקרר למשך שבוע ואפשר לחודש במקפיא.

  

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי בחמאת קקאו במקום שמן אבל התוצאה טובה בכל מקרה.

2. אם אין פירות אדומים קפואים אפשר מחית פרי אדום (כמו תות או דובדבן) או רק עם צבע מאכל, טיפה אחת מספיקה.

3. לגבי צבעי מאכל, אני שמתי רק טיפה אחת. יש בחנויות מתמחות צבעי מאכל טבעיים ומהם אולי תצטרכו 2-3 טיפות כי הם טיפה יותר נוזליים.

4. מי שמעוניין לקבל גם את הערכים התזונתיים, מוזמן להכנס ל FoodsDictionary.