- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

פאי תותים וקרם גבינה

לפני שבוע חגגתי יום הולדת והילדים ואני נורא רצינו תותים, מתחילת העונה אנחנו מחכים שהמחיר יהיה סביר בלי שאצטרך למשכן את הבית בעבור סלסילה קטנה.

עם כל הריצות והעייפות שלא עוזבת, נורא התחשק לי עוגה עם גבינה ותותים (שילוב מושלם) אבל בלי בלאגן, תנורים וכדומה.

הפאי הזה הוא התגשמות רצונותיי, הוא מושחת, ללא אפייה, קל נורא להכנה ויש בו שילוב של עוגיות אוריאו, קרם גבינה עשיר ומפנק ותותים לקישוט. פאי שלגמרי תיפקד כעוגת יום הולדת ואפילו שהוא נראה קטן, יוצאות ממנו הרבה מנות (הוא מושחת ועשיר..).

אין לי מושג איך הצלחתי לצלם בלי שהילדים שלי יגנבו לי את התותים מהעוגה או יעשו שבילים על קרם הגבינה עם האצבעות שלהם, אני מאמינה שיש ניסים ויש קסם והילדים שלי נהנו מהעוגה (בייחוד מהעובדה שכל אחד קיבל תות או שניים כאלה גדולים).

אז, אני חולקת בשמחה את המתכון לפאי הזה שאגב מתאים ביותר לעכשיו, לחג האהבה. תהנו ושרק נהיה טובים זה לזו עם המון תותים ורומנטיקה.

מצרכים: תבנית פאי מתפרקת 31/21

לבסיס:

340 גרם עוגיות אוריאו (2 חבילות של 170 כ”א)

100 גרם פתי בר ( 1/3 שרוול)

80 גרם חמאה מומסת

למילוי:

2-3 כפות ריבת תות

2 גביעי גבינת שמנת 16% (440 גרם סה”כ)

2 מכלי שמנת להקצפה 38% (500 מ”ל סה”כ)

כוס אבקת סוכר (120 גרם)

סלסלת תותים לקישוט.

2 כפות ריבת תות חלקה, מהולות ב 2-3 כפות מים רותחים.

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון טוחנים יחד את כל העוגיות לתערובת פירורית.

שמים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה ומערבבים היטב. התערובת מוכנה לשימוש כאשר לוקחים קצת ביד, מועכים והפירורים ניצמדים.

משטחים את התערובת בתבנית ומסדרים אותה על הבסיס ומסביב. מעבירים את התבנית למקפיא עד שתערובת הגבינה תהיה מוכנה.

בקערת מיקסר שמים את הקצפת, גבינה ואבקת סוכר (מתחילים מ 3/4 כוס) ומתחילים להקציף במהירות נמוכה, עד שאבקת הסוכר נטמעת.

מקציפים עד שהקרם כמעט מוכן, זה השלב שטועמים אם הקרם מספיק מתוק לכם (קחו בחשבון שהעוגיות מאוד מתוקות). זה המקום לבדוק אם צריך להוסיף עוד אבקת סוכר או שזה מספיק. קחו בחשבון שהבסיס מתוק.

מוציאים את הבסיס מהמקפיא ומורחים את הריבה האדומה בשכבה דקה ואחידה, עד כמה שאפשר.

מורחים בעדינות את קרם הגבינה על גבי הריבה. מקשטים בתותים וכדי לשמור עליהם, מורחים בעזרת מברשת מתערובת הריבה שהכנו.

מעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות להתייצבות. העוגה נשמרת במקרר 3-4 ימים. תהנו וחג אהבה שמח.

  

טיפים/ גיוונים:

1. בזכות שני סוגי העוגיות, הבסיס יצא מנוקד אבל מי שלא אוהב אוריאו או לא רוצה את הפאי די מתוק אלא עם מתיקות עדינה, יכול להחליף ב 450 גרם פתי בר טחון בטעם קקאו או לעשות חצי פתי בר וחצי אוריאו.

2. לטעמי כוס אבקת סוכר מספיקה אבל כל אחד לפי טעמו.

3. מי שרוצה יכול להשמיט את הריבה מהבסיס, הפאי יצא מצויין גם ללא הריבה.

4. כדי לשמר את התותים, למי שאין ריבת תות אפשר ריבת משמש חלקה מהולה במעט מים חמים. גם נותן ברק וגם מגן על הפרי.

5. לקבלת ערכים תזונתיים, אתם מוזמנים להכנס ל FoodsDictionary.