ביום חמישי בערב, בן זוגי שיחייה בא אלי ואמר לי שנראה לו שיש לו משהו בגרון. מנסיון עבר וליתר ביטחון הוא התחיל לקחת תרופות להקלה על כאבי גרון.

יום שיש מגיע, עוד כמה שעות אמא שלו מגיעה אלינו לארוחת ערב שישי והוא זרוק מת, אין עם מי לדבר. הוא מבקש ממני לראות אם אני רואה משהו בגרון שלו ומה אומר לכם, החרמון אצלו בגרון, מושלג גדול ויפה. לא משהו שאנטיביוטיקה לא יכולה לנטרל ולגבי ארוחת הערב, טוב שיש אקמולים בבית.

למחרת אני קמה בבוקר לילדים, בקושי מקלפת את עצמי מהמיטה ועם חשק אדיר לפנקייקים. הם שומעים שאני הולכת להכין פנקייקים וישר מצהירים שהם אוהבים פנקייקים (תוך שהם אוכלים את ארוחת הבוקר שלהם).

אני הייתי בקטע של אם כבר אז כבר ואם כבר אז במקרה יש פה צנצנת של נוטלה, קטנה ומותחלת אז למה לא לנצל. מפה לשם, יש לילדים פנקקים רגילים (כי זה מה שהם אוהבים) ואני עם צלחת של פנקייקים מפנקים במילוי נוטלה (אל תדאגו, השארתי גם לבן זוגי אבל זה לא היה פשוט…).

אז הנה לכם מתכון קל, מפנק שאפשר להכין לכל המשפחה או רק לעצמכם. תהנו.

מצרכים: 15-20 פנקיקים, תלוי בגודל שאתם עושים

1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)

1 ביצה

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

1/2 1 כוסות קמח (210 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

2-3 כפות נוטלה (מחוממות 10 שניות במיקרו, לא יותר.)

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים היטב גבינה, סוכר וביצה לתערובת אחידה.

מנפים לתערובת את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים לא מעבר.

התערובת צריכה להיות מעט סמיכה. במידה ותוך כדי ערבוב אתם רואים שהיא יותר מידי סמיכה הוסיפו כמה כפות חלב (לא יותר מידי, אנחנו לא רוצים תערובת נוזלית).

מחממים מחבת וכשהיא חמה שמים מעט שמן. בעזרת כף לוקחים מהתערובת ושמים במחבת.

לוקחים כחצי כפית מהנוטלה, שמים במרכז התערובת ומכסים בעוד קצת מהבלילה (אחרת כשתהפכו את הפנקייק הנוטלה תדבק למחבת וחבל).

כשרואים שתחתית הפנקייק שחומה (לא שרופה, כן) הופכים ואחרי דקה שתיים מורידים וממשיכים ככה עד שנגמרת התערובת.

מגישים עם או בלי אבקת סוכר, לבחירתכם. בתאבון.

  

טיפים/ גיוונים:

1. אם אין נוטלה אפשר כל ממרח שוקולד כמו השחר העולה וכדומה. כדי לחמם ממש טיפה במיקרו לפני כדי שיהיה יותר קל לשים על התערובת. אני עשיתי בלי אבל החימום בהחלט מקל.

2. יש מצב שגם ממרח לוטוס יעבוד פה. לא ניסיתי אבל אם אתם מנסים, ספרו לי.

3. הפנקיקים מאוד טעימים גם בלי המילוי. במידה ועושים בלי מראש, אני הייתי מציעה לשים חצי כוס סוכר במקום 1/3 כוס.

4. במקום גבינה לבנה אפשר אותה כמות של יוגורט או כוס חלב במקום. רק תוודאו שהתערובת לא דלילה, היא צריכה להיות מעט סמיכה.