- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

בקלאווה עם שוקולד

יש משהו קצת מפחיד כשמנסים משהו חדש, זה קרה לי כשקניתי בפעם הראשונה (כן כן, לא יאמן), השבוע, בצק פילו.

תמיד שמעתי סיפורים שהוא עדין מידי, מפונק, נקרע בקלות ועוד מיני סיפורים שלא ממש ששתי לעבוד עם הבצק הזה בייחוד כשאני חסרת סבלנות ואין לי כוח לשטויות, בכלל (פלא שאני אוהבת דווקא קונדיטוריה, לכו תבינו).

בכל אופן, נורא נורא התחשק לי להכין בקלאווה אבל לא הרגילה כמו כולם אלא אחרת, עם אחת האהבות הגדולות שלי, שוקולד.

לא תאמינו (או שכן) אבל זה פשוט נהדר, ממכר, טעים ברמות פליליות ואפילו בצק הפילו בא לקראתי והיה מאוד נחמד ומתמסר (יש לי הרגשה שהוא ואני עוד נפגש בעוד כמה מתכונים).

בכל אופן אנשים, אתם חייבים לנסות את הבקלאווה הזו, היא כל כך טעימה שלא בא לי לעזוב את המגש.

המתכון קל ביותר להכנה והוא מעולה למי שרגיש לביצים ומוצרי חלב ויוצאות ממנו מספיק חתיכות לארח את המשפחה או את החברים שלכם. אז מי מכין את הקפה?

אז, בואו נכניס קצת שוקולד לחיים ושתהיה לנו, שבת מתוקה ומבורכת.

מצרכים לבקלאווה: תבנית בגודל 24X32 ס”מ או דומה.

לחמם תנור ל 180 מעלות

לבקלאווה:

חבילת עלי פילו (500 גרם) שהופשרו לילה במקרר.

500 גרם אגוזים  (אפשר סוג אחד או תערובת, לבחירתכם)

2 כפות סוכר חום דחוס

1 כפית קינמון

1/2 כפית הל טחון

100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו מגורר גס בפומפיה

3/4-1 כוס שמן קנולה

לסירופ סוכר:

1/2 1 כוס סוכר (300 גרם)

1/4 כוס סילאן או דבש (90 גרם)

1 כוס מים (240 מ”ל)

אופן ההכנה:

בקערת מעבד מזון שמים את האגוזים, סוכר ותבלינים וטוחנים לקבלת תערובת גרוסה, לא גסה מידי אבל לא חול. מעבירים לקערה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים.

מחלקים את הדפים ל 3 חלקים שווים.

משמנים בעזרת מברשת את בסיס התבנית. מברישים בשמן דף פילו, מקפלים לשניים ומניחים בתבנית ככה ממשיכים עד שמסיימים את השליש הראשון.

מפזרים 1/2 מהמלית על עלי הפילו בצורה כמה שיותר אחידה.

משמנים שוב דף ומקפלים לשניים. מניחים על המלית וככה ממשיכים עד שנגמרת הערימה השנייה.

מפזרים את יתרת המלית וממשיכים עם הדפים עד הסוף.

בעזרת סכין חדה חותכים עד הסוף לריבועים בגודל שאתם בוחרים. רצוי לא גדול מידי היות והבקלאווה מאוד עשירה.

אופים בחום של 180 מעלות כ 20-25 דקות עד שהבקלאווה זהובה.

בזמן שהבקלאווה בתנור נכין את הסירופ:

בסיר קטן שמים את כל חומרי הסירופ ומביאים לרתיחה, מוודאים שהסוכר נמס. מנמיכים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מכבים.

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור משקים אותה בנדיבות מהסירופ ונותנים לה לעמוד כמה שעות עד שהיא בטמפרטורת החדר. בעזרת סכין חדה עוברים על החתכים ומגישים עם כוס קפה ליד. תהנו.

תור מי להכין את הקפה?

טיפים/גיוונים:

1. אני השתמשתי בתערובת של אגוזים: שקדים, קשיו ופיסטוק שאני מאוד אוהבת.

2. ההל מאוד עדין אבל אם אין אז תוותרו עדיין יצא ממש טעים.

3. אם אתם משתמשים בסילאן בבקשה תוודאו שהוא טבעי ללא תוספת סוכר.

4. אמנם זה מתכון עם שוקולד והוא זה שנותן טעם מאוד מיוחד אבל מי שרוצה לוותר יכול ולקבל את הגרסה המוכרת והמאוד טעימה. אני בעד גיוון.

5. המתכון צולם מחדש ב 23.7.2019