יש אמרה שאומרת, אם אתה רוצה להצחיק את היקום, ספר לו על התוכניות שלך. אני די בטוחה שהיקום, במקרה שלי, די תופס עכשיו את הבטן, מרוב צחוק. מה אגיד לכם, הסוד הוא כנראה לשמור על שלוות נפש אבל אני ושלווה נפשית זה דבר והיפוכו.

בכל אופן, למרות שכל תוכניותי ירדו לטמיון, בזו אחר זו וסוף השבוע כבר מעבר לפינה, החלטתי שאני חייבת עוגה שתנחם ותחמם את הלב, תהיה בת לוייה למופת ליד קפה (ואני שותה הרבה קפה, לאורך היום…) ותזכיר לי בית. עוגת השמרים הזאת היא כל אלה ועוד.

הבצק ממש קל לעבודה, המילוי לגמרי מפנק והכל נאפה בכלי שחמותי קנתה לי (הוא נקנה מזמן, ישב וחיכה יפה להזדמנות להרשים ולגמרי הצליח) והוא מוסיף ערך מוסף כשמגישים אותו לאורחים. העוגה אגב, נעלמה זמן קצר אחרי הצילומים…

אז, הדליקו תנורים ובואו נאפה עוגה לשבת.

מצרכים לבצק העוגה: תבנית בבקה קוטר 26 ועוד אינגלישקייק ארוכה

4 כוסות+ 4 כפות קמח לבן (600 גרם)

1 כף שמרים יבשים (10 גרם או 30 גרם שמרים טריים)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/3 כוס שמן קנולה (70 גרם)

ביצה 1

כוס מים (240 מ”ל)

1/4 כפית מלח

למילוי:

חבילת שוקולד לבן (100 גרם)

חבילת שוקולד מריר 60% (100 גרם)

100 גרם חמאה

2 כפות קקאו

3 כפות סוכר

סירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

עושים בור ומוסיפים אליו ביצה ומים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה. ברגע שהחומרים התגבשו לבצק מוסיפים את השמן ומערבלים 7-8 דקות.

בודקים מידי פעם את הבצק, אם הוא מרגיש יבש מידי מוסיפים לאט לאט, כף ועוד כף מים.

מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-4 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק ואלסטי.

מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד להכפלת נפח.

בינתיים מכינים את המילוי:

בקערה מתאימה למיקרו, שמים את השוקולדים ואת החמאה, בפולסים ממיסים את השוקולד כשכל 30 שניות, מערבבים ומחזירים חזרה.

כשהכל אחיד, מוסיפים את הקקאו ואת הסוכר ומערבבים עד שהכל אחיד. מצננים טיפה עד למרקם של ממרח שוקולד.

ממשיכים:

אני חילקתי את הבצק ל 1/3 ו 2/3 לשתי עוגות שמרים.

מחלקים כל חלק לשניים ומרדדים כל חלק למלבן דק ככל האפשר ( את העוגה הקטנה לאינגלישקייק והגדולה לתבנית עם ארובה או עגולה) מורחים בשכבה דקה ואחידה מקרם השוקולד, מגלגלים לרולדה.

מכל שני חלקים יוצרים בורג ושמים בתבנית משומנת לתפיחה שנייה. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

  

לקראת סוף ההתפחה מחממים תנור ל 180 מעלות.

בינתיים נכין את הסירופ:

בסיר קטן שמים את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ונותנים עוד דקה אחרי הרתיחה. מכבים ומניחים בצד.

כשהעוגות מוכנות, מורחים אותן בביצה ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות, עד שהעוגות שחומות והריח אופף את כל הבית.

כשהן יוצאות מהתנור, מורחים אותן בסירופ סוכר ונותנים להן להצטנן לטמפרטורת החדר (זה החלק הקשה, ההמתנה).

טיפים/גיוונים:

1. במקום מים אפשר מיץ תפוזים (לי בדיוק נגמר), חלב.

2. לגבי המילוי: במקום שוקולד לבן אפשר שוקולד חלב. מי שרוצה חיים עוד יותר קלים אפשר ממרח נוטלה, השחר וכו’.

3. מכמות הבצק יוצאות 3 תבניות אינגלישקייק ארוכות או עוגת בבקה אחת, כמו שעשיתי, רק גדולה יותר ואז צריך תבנית קוטר 28.

4. למי שמעוניין בערכים תזונתיים, מוזמן להכנס ל FoodsDictionary.