- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

גלילת תמרים ואגוזים

יש משהו משמח שהמתכון הזה נכתב לראש ראש השנה לאילנות והוא גם הפוסט הראשון באתר החדש.

למרות שיש המון גרסאות לגלילת תמרים, מכל מיני מטבחים, אני בחרתי לקחת אותו מהמטבח האיטלקי, שאני מאוד אוהבת, בזכות הפשטות שבו, השימוש במעט חומרים אבל הטובים והטבעיים ביותר שיש.

בניגוד לגרסאות אחרות, במתכון הזה אין תוספת של סוכר לבן ושמנים כאלה ואחרים. המתכון הזה ללא אפייה, הוא נורא קל להכנה ובחיתוך מתגלים כל האגוזים שהוספנו כמו שיבוץ של אבנים טובות. היות והוא מאוד עשיר, פורסים ומגישים אותו בפרוסות דקות.

את המתכון אפשר להכין כל השנה, לא רק לט”ו בשבט ואחד היתרונות שלו הוא שהוא נשמר המון זמן, בין אם במקרר או במקפיא.

אז, לכבוד ט”ו בשבט בואו נכין מתכון מיוחד, לכבוד החג.

מצרכים: 2 גלילות

חבילה 1 של תמרים בואקום (500 גרם)

1/2 כפית קינמון טחון

2 כוסות של אגוזים קצוצים גס (200 גרם)

2 טבעות אננס מיובש חתוכות לחתיכות קטנות

80 גרם שוקולד מריר 60%, מומס (חבילה פחות שורה)

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים שמים את התמרים כשהם חתוכות לפיסות גסות (יהיה יותר קל לעבד ככה) ואת הקינמון ומעבדים בפולסים עד שמקבלים עיסה. מעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את השוקולד ולשים הכל יחד עד להטמעת השוקולד בתערובת התמרים.

מוסיפים את האגוזים והאננס ולשים יחד לפיזור אחיד, עד כמה שאפשר, של האגוזים. מחלקים את התערובת לשתיים.

יוצרים מכל חלק גליל מהודק בקוטר 4 ס”מ. עוטפים בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכמה שעות עד להתייצבות.

בעזרת סכין משוננת, חותכים לפרוסות דקות ומגישים. תהנו.

טיפים/ גיוונים:

1. אני השתמשתי באגוזי לוז, פיסטוק וקשיו. אתם מוזמנים לגוון לפי מה שאתם אוהבים.

2. במקום אננס אפשר דובדבנים מסוכרים, משמשים מיובשים ועוד.

3. אין צורך להוסיף שום סוג של ממתיק. למרות שיש שוקולד מריר הגליל מתוק ואינו מצריך עוד מתיקות מלאכותית.

4. אני יודעת שיש כאלה שאוהבים לגלגל בקוקוס או שומשום. אני אוהבת נקי אבל שוב, לבחירתכם.