- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת גבינה אפויה עם שוקולד לבן

לפני כמה ימים נורא התחשק לי, על עוגת גבינה. אני נורא אוהבת עוגות גבינה ובמקרה היו לי גם מספיק גבינות מכל מיני סוגים במקרר, כך שמהבחינה הזאת, הייתי מסודרת.

מתוקף היותי עצלנית ובנוסף על כך שהייתי גם נורא עייפה (ילדים חולים, בישולים וקיפולי הררי כביסה), לא ממש התחשק לי עוגת גבינה מסובכת מידי. בעצם,אני לא אוהבת עוגות גבינה מסובכות גם כשאני במיטבי.

בקיצור, העוגה הזאת היא עוגה סופר מפנקת. היא משלבת בין גבינות רזות לבין גבינת שמנת שמנה, מה שאומר שאני יכולה לקחת פרוסת גבינה גדולה בלי יותר מידי, ייסורי מצפון.

העוגה גם לא מצריכה מיקסר ולא הפרדת ביצים (רק על זה, הידד!). כמו שהיא נכנסת לתנור, ככה היא יוצאת אין נפילות גובה וכל מה שרק יכול לתסכל בעוגות גבינה.

ואם לא מספיק פינוק אז יש בה גם שוקולד לבן, אם כבר לפנק אז עד הסוף.

ללא ספק עוגה שאתם והאורחים שלכם הולכים להתמוגג ממנה וצבקש ממכם את המתכון, אז…

הדליקו תנורים, בואו נכין את העוגה המפנקת הזאת כי לגמרי מגיע לנו, פרוסה (או יותר) ממנה.

מצרכים: תבנית בקוטר 24-26 ס”מ

לחמם תנור ל 170 מעלות

לבסיס:

200 גרם פתי בר טחון

80 גרם חמאה מומסת

למילוי:

גביע גדול של גבינה לבנה 5% שומן (750 גרם)

1 גביע גבינת שמנת 5% (225 גרם. כמו סימפוניה)

1 גביע גבינת שמנת 30% (225 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם)

1/4 כוס חלב (60 מ”ל)

4 ביצים

לציפוי:

2 גביעי יוגורט 4% שומן (400 גרם)

2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

מערבבים את הפתי בר ואת החמאה ומשטחים בתבנית אפייה. אופים בחום של 170 מעלות 10 דקות.

מורידים את חום התנור ל 160 מעלות ובנתיים שהבסיס מתקרר, מכינים את המלית.

בקערה המתאימה למיקרו, ממיסים בפולסים,  את השוקולד הלבן והחלב. מערבבים עד שהתערובת אחידה.

בקערה גדולה מערבבים את שאר מרכיבי המילוי. מוסיפים את תערובת השוקולד, מערבבים ושופכים על הבסיס.

לפני שמכניסים את העוגה, שמים כלי קטן עם מים רותחים בתחתית התנור.

אופים את העוגה בחום של 160 כ- 50-55 דקות עד שהיא יציבה בצדדים ועדיין רוטטת במרכז. מוציאים אותה, משאירים את התנור דולק ומכינים את הציפוי.

בקערה קטנה, מערבבים את חומרי הציפוי ובעדינות, בעזרת כף, מוזגים את הציפוי על העוגה ובעדינות מורחים בשכבה אחידה.

אופים עוד 10 דקות ומכבים את התנור. נותנים לעוגה לשהות בתנור עוד חצי שעה ואז מוציאים אותה.

כשהיא מגיעה לטמפרטורת החדר, מכניסים אותה ל 6-8 שעות למקרר.

   

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר במקום גבינה 30% להשתמש בגבינת שמנת של נפוליאון 16%.

2. אני הוספתי תמצית קפה. אפשר להוסיף תמצית וניל, מי שאוהב או גרדת לימון שהולכת מצויין על שוקולד לבן.

3. לרגישים לגלוטן, אפשר להחליף את הפתי בר בעוגיות ללא גלוטן, באותו משקל.