מידי פעם אני שוברת את הראש עם: מה להכין לארוחת ערב, אחרי הכל, הילדים אוכלים גם ארוחת בוקר וגם

ארוחת צהריים במסגרות הלימוד שלהם, ארוחות מאוד משביעות ואם זה לא מספיק, הם מקבלים ארוחת ארבע

מה שאומר שלרוב הם די שבעים לארוחת ערב אבל מידי פעם, בן זוגי ואני רוצים לגוון ולנסות משהו שונה.

לפני כמה זמן קניתי שק כדול של תפוחי אדמה והוא פשוט ישב שם וחיכה (כנראה למשיח כי אני לא חסידה כל

כך גדולה של השורש הזה). בכל אופן החלטתי לעשות מאפה שהוא קל ביותר להכנה והוא היה בין הדברים

הראשונים שלימדו אותי להכין בצבא.

תבינו, אני הייתי הורסת ושורפת מתכונים, סדרתית, לפני ובתחילת שירותי הצבאי. הבנות ששירתו איתי, לא ממש האמינו שאני אצליח במטבח אבל לא וויתרו עלי (מזל;) ) .

בקיצור, הן חשבו שזה מתכון שאי אפשר להכשל בו (וזה נכון!!) היות ויש בו רק שני מרכיבים ותבלינים.

החלק שטיפה מבאס הוא קילוף תפוחי האדמה וחיתוך דק שלהם, מעבר לזה, כלום עבודה.

המתכון מגיע מהמטבח הצרפתי, אם חשבתם שמטבח צרפתי זה קשה, תגלו שהוא יכול להיות ממש קל.

זה מתכון טעים שמתאים להיות חלק מאירוח חלבי או סתם כשבא לגוון בארוחת הערב.

אז, בואו נקלוף תפוחי אדמה..

לגראטן: תבנית פיירקס 27X18 או תבנית קוטר 22

לחמם תנור ל 180 מעלות

כ- 6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים הכי דק שאפשר (אם יש לכם מנדולינה, הרווחתם)

2 מיכלים שמנת 15% לבישול (500 מ”ל)

מלח

שום קצוץ דק

אגוז מוסקט

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מסדרים בצורת רעפים את תפוחי האדמה ומתבלים כל שכבה.

ממשיכים עד שנגמרים תפוחי האדמה (שכבה, תיבלון ועוד שכבה וכן הלאה).

שופכים את השמנת ולוחצים את שכבות תפוחי האדמה.

זה בסדר עם השמנת לא תכסה לגמרי את השכבה העליונה.

  PB170034

 

משחו אותה בטיפה שמן והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות עד ששכבות תפוחי האדמה רכות והשכבה העליונה זהובה יפה (לא שרופה!).

מוציאים, נותנים לגראטן 5-7 דקות מנוחה ומגישים לשולחן.

זהו, תהנו ובתאבון.

טיפים/ גיוונים:

1. אפשר להכין שכבה של תפוחי אדמה ושכבה של בטטה, גם יצא טעים וגם צבעוני.

2. התיבלון שלי הוא בגדר המלצה אתם יכולים להשתמש בחלק או במה שאתם אוהבים.

3. לגרסת פרווה אפשר חלב קוקוס במקום השמנת החלבית או שמנת צמחית לא ממותקת.

4. אפשר להכין גם בתבנית אינגלייש-קייק ארוכה.

PB170115  PB170093