לפני כמה זמן, כשעשיתי קניות בסופר,מצאתי במדף של הריבות (שם תמיד יש דברים טובים..) ממרח ערמונים.

ישר ידעתי שהמעדן הזה ובראוניז יהיו שילוב מושלם (יחד עם ערמונים שלמים).

שתבינו, אני וערמונים לא כל כך הולכים ביחד (שלא נתחיל לדבר על אגוז ברזיל) ובכל זאת, לא יכולתי להתעלם

מהשילוב הזה שהוא מיוחד, אלגנטי וכל כך מתאים לעונה שבה אנחנו נמצאים.

חיפשתי הזדמנות להכין וכל פעם דחיתי את המועד עד שהגיע יום ההולדת של אבא שלי.

הבראוניז יצאו מעולה, שילוב השוקולד והערמונים כל כך מושלם שלא ברור לי למה לקח לי כל כך הרבה

זמן להכין ואיך לא חשבתי על זה לפני.

המתכון קל להכנה, לא צריך מיקסר והוא נשמר במקרר (אם ישאר לכם) הרבה זמן (אגב, אפשר להקפיא).

אז לכבוד אותה שבת, שבה חגגנו יום הולדת עם הבראוניז, לכבוד אבא שלי ולכבוד עוד הרבה שילובים מושלמים בואו נאפה בראוניז ערמונים.

לבלילת הבראוניז: כ- 15 חתיכות. תבנית 22X30

לחמם תנור ל 170 מעלות

300 גרם שוקולד מריר 60%

230 גרם חמאה

4 ביצים

1/4 כוס קקאו

3/4 כוס קמח (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

צנצנת מעדן ערמונים של סן דלפו (284 גרם)

חבילת ערמונים בוואקום (100 גרם)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה שמתאימה למיקרו, ממיסים בפולסים את השוקולד והחמאה. מערבבים טוב עד שהתערובת אחידה ומבריקה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים נמרצות עד שהביצים נטמעות היטב.

בקערה אחרת מערבבים את הקקאו, קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח לפיזור אחיד של החומרים.

מוסיפים את היבשים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב אך לא יותר מידי. מוסיפים חצי צנצנת מעדן ערמונים ואת הערמונים השלמים ומערבבים.

שופכים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. שופכים עוד 2-3 כפות ממעדן הערמונים על בלילת הערמונים עם שקית זילוף או חופשי עם כפית ומכניסים לאפייה.

אופים בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות עד שהבראוניז מתייצבים מסביב ועדיין טיפה רכים במרכז.

מצננים ומעבירים למקרר ל 3-4 לפני שחותכים לריבועים ופשוט מתענגים על כל ביס.

טיפים/ גיוונים:

1. אני הוספתי את מעדן הערמונים, בסוף, בזילוף של שקית סנדויצים שעשיתי בה חור קטן. עשיתי שורות של המעדן ועם קיסם שיחקתי למראה כמו שיש. זה לא חובה אבל מוסיף טעם עדין של המעדן.
2. למתכון פרווה השתמשו במרגרינה או מחמאה במקום חמאה.
3. לרגישים לגלוטן, במקום קמח לבן רגיל אפשר קמח ללא גלוטן.