- ריח של בית - https://smellslikehome.co.il -

עוגת תפוחים מתובלת

הסתיו כבר פה, בכל עוצמתו, גשמים עזים, רוחות חזקות, עלים שנושרים וכל כך קר עד שהאפילו העננים מצליחים להסתיר את השמש מאחוריהם.

למרות זאת, סתיו זו עונה מצוינת לתבשילים מהבילים ממטבחה של אמא, עוגיות חמאה ועוגות מלאות בניחוח של תבלינים.

העוגה הזאת, היא עוגת הסתיו שלי, היא נקראת עוגת תפוחים, אבל לא חתכתי אפילו תפוח אחד השתמשתי ברסק תפוחים שתרמו לעוגה טעם ועסיסיות.

בנוסף יש בעוגה תבלינים חמים, כלומר, תבלינים שעושים טוב לגוף, מחממים אותו ונותנים לעוגה ניחוח משגע.

העוגה קלה להכנה, ממלאה את הבית בניחוח של סתיו וכיף לאכול אותה ליד תה תבלינים חם.

אם רוצים לשדרג אותה, אפשר לצפות אותה בקרם גבינה, אני השארתי אותה ככה, יופיה הוא בפשטותה.

אז, שיהיה לנו חורף נעים ושהימים שלנו, תמיד יהיו מתובלים בכל טוב. אז, בואו נדליק תנורים ונאפה עוגה.

לבלילת העוגה: תבנית קוטר 20 או אינגלישקייק ארוכה.

מחממים תנור לחום של 170 מעלות

2 כוסות קמח (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

3/4 כפית קינמון

1/2 כפית ג’ינג’ר טחון

1/2 כפית הל טחון

קורט ציפורן טחונה (זהירות, היא ממש דומיננטית)

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר חום דחוס

2 ביצים

1/2 1 כוסות רסק תפוחים (360 גרם)

1/2 כוס אגוזים קצוץ גס.

אופן ההכנה:

בקערה שמים קמח, א.אפייה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים ומערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

בקערת מיקסר שמים את הביצים וסוכר ומקציפים לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן, בזרם דק וממשיכים עד שהקציפה במרקם של מוס.

מוסיפים את רסק התפוחים ותערובת הקמח לסרוגין. מוסיפים את האגוזים ומקפלים בעזרת לקקן.

שופכים את התערובת לתבנית אפייה משומנת/ מרופדת בנייר אפייה, אופים בחום של 170 מעלות בין 35-45 דקות עד שהעוגה קפיצית

וקיסם שננעץ יוצא נקי. מצננים את העוגה ומגישים. בתאבון.

  

 

 

טיפים/ גיוונים:

1. למי שאין סוכר חום דחוס יכול להשתמש בסוכר לבן. העוגה תצא מצויינת.

2. כמויות התבלינים שנתתי הן לפי טעמי, אפשר לשנות כמויות אבל בבקשה, זהירות עם הציפורן בכמות גדולה היא משתלטת וחבל.

3. אני השתמשתי באגוזי פקאן אפשר להשתמש באגוזי לוז, מלך או כל אגוז או שילוב שאוהבים.