pb300391-jpg-1

אני אוהבת את חנוכה, יותר משאני אוהבת אותו לעצמי, אני אוהבת אותו בגלל הילדים שלי. האור והאושר בעיניים שלהם, כשהם מדליקים ומברכים על נרות החנוכה, שמחת החיים שלהם כשהם מסובבים סביבונים (בייחוד אלה שגם עושים רעש נוראי…).

חנוכה מתקשר אצלי עם לביבות תפוחי אדמה. אף פעם לא השתגעתי לא עליהם ולא על שלולית השמן שנשארת שנייה אחרי שנחתו בצלחת.

למרות כל הסיפורים על נס פח השמן ועל מסורת הטיגונים, השנה החלטנו בלי טיגונים, בעיקר מסיבות בריאותיות.

לביבות תפוחי אדמה תמיד היו מסורת (למרות מה שנאמר לעיל) אבל הפעם הם בגרסה אפוייה שטובה לא פחות מזאת המטוגנת.

המתכון (עם שינויים קלים שלי) שייך לאסתר ידידיה והוא מאוד קל ופשוט למשתמש. אין בבלילה קמח וביצים והגרסה הזאת יוצאת טעימה, פריכה ולא סותמת עורקים.

היות ואין פה חומרים חוץ מתפ”א ותבלינים קצת מביך לקרוא לזה מתכון אבל, שיהיה. אז למי שמתחשק חנוכה קצת פחות שומני, המתכון הזה בשבילו. מי שחייב שמן, מוזמן להמשיך לטגן. בכל אופן, שיהיה חג שמח, מלא אור ושמחת ילדים.

לבלילה: 12-15 לביבות

לחמם תנור ל 220 מעלות

6 תפוחי אדמה גדולים מקולפים

מלח

שום גבישי

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

גוררים את תפוחי האדמה בצורה גסה בפומפייה או מעבד מזון.

סוחטים טוב טוב להוצאת נוזלים ( ותתפלאו, יש ולא מעט). מוסיפים את התבלינים (לפי הטעם) ואת השמן ומערבבים. לוקחים כמות ומהדקים בין כפות הידיים ליצירת דיסקית.

מניחים במגש אפייה מרופד בנייר אפייה. אפשר לרסס טיפה בספריי שמן אם רוצים ואופים בחום של 220 מעלות כ 15 דקות. הופכים בעדינות את הלביבות ואופים עוד 15 דקות להזהבה.

זהו, מצננים טיפה שאפשר יהיה להחזיק בהן מבלי לקבל כוויה ונהנים. חג אורים שמח.

20151130_120445-jpg-1

ככה הן נראות לפני

pb300390-jpg-1

ככה הן נראות אחרי

טיפים/גיוונים:

1. מי שרוצה יכול לגרור גם בצל אחד. לדאוג לסחוט גם אותו טוב טוב.

2. למי שאין או לא אוהב שום גבישי יכול פלפל שחור, לפי טעמו או תבלין אחר מועדף.  

pb300400-jpg-1