לפני שנה, החלטתי לנסות לעשות עוגת שוקולד ללא ביצים וללא מוצקי חלב, למען האמת, לא חשבתי שזה אפשרי אבל, היי, למה לא לנסות. היא לא יצאה, היא פשוט נדבקה לי לתבנית וסירבה לצאת ממנה. זה עוד ניחא אבל הטעם שלה היה….

החודשים עברו, אפיתי כל מיני עוגות עם ובלי ביצים עד שראיתי תוכנת של מרתה סטיוארט, היא ארחה ילד עם רגישות לביצים והם הכינו מאפינס עם חומץ במקום ביצים.

בקיצור, החלטתי לנסות שוב, עברנו עוגות ללא קמח, עברנו עוגות עם שמן, ביצים…לא פשוט אבל אפשרי.

העוגה הזאת סופר קלה להכנה והיא יוצאת עסיסית בזכות השמן והמים החמים. הילדים שלי מאוד אוהבים אותה אז אימצאו אותה בחום.

החומץ, אגב, כבר ששאלתם, לא מורגש בכלל. היא לא עוגה גדולה אז אתם מוזמנים להכפיל כמויות, לבחירתכם.

העוגה לא מצריכה מיקסר אלא קערה אחת, ערבוב ושיגור לתנור. אם מפזרים על הציפוי סוכריות היא הופכת בקלות לעוגת יום הולדת ואם מפדרים באבקת סוכר היא בחושה ממזרתית ליד הקפה.

אז, בואו נכין עוגה טעימה אבל קצת שונה מהרגיל.

לבלילת העוגה: תבנית קוטר 22-24 ס”מ או אינגלישקייק ארוכה

מחממים תנור ל 175 מעלות

3/4 1 כוסות קמח (250 גרם)

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

1/2 כוס קקאו (70 גרם)

קורט מלח

1 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית סודה לשתייה

1/2 1 כף חומץ טבעי/ תפוחים

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית גדושה נס קפה מהולה ב 1/2 1 כוסות מים חמים (360 מ”ל)

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

1/2 כוס חלב קוקוס/ שקדים (120 מ”ל)

אופן ההכנה:

בקערה אחת שמים את כל החומרים היבשים (קמח עד שוקולד) ןמערבבים לפיזור אחיד של החומרים.

בקערה קטנה יותר שמים את החומרים הרטובים (חומץ עד הבירה) ומערבבים.

יוצרים גומה בקערת היבשים ושופכים את הרטובים. מערבבים את הכל אבל לא יתר על המידה ומיד שופכים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת או משומנת.

אופים בחום של 175 בין 40-45 דקות עד שהעוגה קפיצית וקיסם יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה לחלוטין לפני שמצפים אותה.

מכינים את הציפוי: בסיר קטן מחממים שוקולד וחלב צמחי עד שהשוקולד כמעט נמס לחלוטין. מכבים ומערבבים נמרצות עד שהשוקולד נמס לחלוטין והגנאש מבריק. שופכים על גבי העוגה ובעזרת פלטה מצפים אותה. נותנים לה לנוח בטמפרטורת החדר ושם גם היא נשמרת כשהיא אטומה היטב.

אפשר מחכים לקפה

טיפים/ גיוונים:

1. מי שרוצה יכול להוסיף לבלילה חצי כוס שוקולד צ’יפס (100 גרם) או שוקולד מריר קצוץ.

2. במקום שמן קנולה אפשר שמן אחר, שמן זית לא יתאים במקרה הזה.

3. המים צריכים להיות חמים לא רותחים. מים מתמי יתאימו. תנו להם להיות 2-3 דקות בצד לפני ההוספה.

4. חשוב לא לחכות עם הכנסת העוגה לתנור, השילוב בין הסודה לשתייה והחומץ יוצר הליך כימי שבזכותו העוגה תופחת.

5. אפשר לוותר על הציפוי וכשהיא בטמפרטורת החדר לפדר אותה באבקת סוכר.

מי רוצה פרוסה?