- ריח של בית - http://smellslikehome.co.il -

חלה מתוקה

 

תמיד אהבתי את ימי שישי, עד היום אני אוהבת את היום הזה, השלווה שיורדת לאיטה, הקניות האחרונות ריח הבישולים של אמא שלי (שמתחיל כבר יום קודם) והריח האהוב עלי, הריח של המאפייה.

היתה לנו מאפייה, ליד בית ילדותי, וכל יום בשבוע, מוקדם בבוקר, עוד לפני שהציפורים התעוררו, היה נישא ריח הלחם באוויר  אבל ביום שישי זה היה ריח טיפה שונה, ריח מתקתק של החלות המתוקות לשבת.

עד היום אני אוהבת חלה מתוקה, למרוח אותה בריבה אדומה ולהנות לי בשקט, לבד איתה.

אחרי הרבה זמן שזנחתי את אפיית הלחם (עצוב אבל אני חוזרת לזה), החלטתי לכבוד השבת וגם לכבוד ראש השנה, לאפות חלה מתוקה עגולה (מסימני החג).

היא יצאה מתוקה (לא מידי), רכה רכה (גם יום אחרי, היא מעולה) ועגולה (בכל זאת, ראש השנה).

אז בואו נאפה חלה ושתהיה לנו שנה מתוקה, רכה ויפהפיה.

לבצק החלה: (אחת גדולה או שתיים בינוניות)

לחמם תנור ל 180 מעלות.

1/2 3 כוסות קמח לחם (500 גרם)

2 כפות אבקת חלב (16 גרם)- אופציונלי

1 כף שמרים יבשים ( 9 גרם)

4 כפות סוכר חום דחוס (60 גרם)

2 כפות דבש

2 ביצים

1 כוס מים

1/3 כוס שמן ( 70 גרם)

1 כפית מלח ( 6 גרם)

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת חלב, שמרים וסוכר חום ומערבבים בעזרת הוו לפיזור של החומרים.

מוסיפים את הדבש, ביצים ומים ומערבלים במשך 3 דקות על מהירות נמוכה.

ברגע שיש בצק מוסיפים את השמן וממשיכים לערבל עוד כ 5-6 דקות במהירות בינונית. מידי פעם כדאי לבדוק את הבצק שלא חסר נוזלים ושהוא הופך לאלסטי.

מוסיפים את המלח ומערבלים עוד כ 2-3 דקות. הבצק יהיה מעט דביק, חלק וגמיש.

מעבירים לקערה משומנת טיפה, מכסים ונותנים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו (כ 60-90 דקות).

 

מורידים לבצק את האויר.

אם עושים חלה אחת גדולה, מחלקים למספר החלקים הרצויים וקולעים צמה. אם עושים שתי חלות, מחלקים לשניים וקולעים צמה או עושים רצועה ארוכה ומגלגלים לצורת שבלול.

מכסים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (כ- 45 דקות). בנתיים מחממים את התנור. טורפים ביצה ומזגגים, בעדינות, את החלה.

אפשר לפזר שומשום או פרג.

 

 

 

 

 

 

אופים את החלה בחום של 180 מעלות כ 30-35 דקות עד להזהבה עמוקה. מצננים ונהנים. שבת שלום.

טיפים/ גיוונים:

1. אבקת החלב היא לא חובה. יש אבקות חלב פרווה למי שרוצה חלה פרווה.

2. במקום דבש אפשר סילאן, גם ייתן חלה טעימה ושחומה.

3. אפשר להוסיף לבצק לפני ההתפחה הראשונית חופן של צימוקים או חמוציות ליופי וטעם.

4. את החלה העגולה עשיתי כך: קלעתי צמה מ 3 רצועות ארוכות ואז גלגלתי לצורת שבלול.