ראש השנה מאחורינו ועוד כמה ימים מתחיל יום הכיפורים. אמנם אני לא אדם דתי אבל יש משהו בשקט ביחד, בפיוטים של היום הזה שגורמים לי להתרגש כל פעם מחדש.

כשהייתי קטנה, נהגתי ללכת עם אבא שלי לבית הכנסת לשמוע את התפילות של יום כיפור ועד היום כשאני מתארחת אצל הורי, אנחנו נוהגים ללכת ביחד לשמוע את תקיעות השופר, בסיום החג.

תמיד אמרו לי שכשתוקעים בשופר, זה הזמן להביע משאלה כי שערי שמיים נפתחים. לא יודעת אם זה נכון או לא אבל עצם התקווה, ההתכוונות הזאת, אני מאמינה כי רב הוא כוחה ועלי להודות, שבמרוצת השנים, חלק מהמשאלות אכן התגשמו, לא ברור אם בזכות פתיחת שערי שמים או בגלל שכך רצה הגורל אבל זה לא משנה, התקווה משנה והיא הכי חשובה.

אז בין אם אתם צמים או לא, גמר חתימה טובה ושמשאלותיכם יתגשמו.

העוגיות האלה מגיעות מהמטבח האיטלקי. ברוב המתכונים מכינים אותן עם ביצים אני הכנתי ללא. העוגיות יוצאות רכות קצת כמו עוגה קטנה. הן קלות להכנה ובעלות מתיקות עדינה. העוגיות האלה מאוד נפוצות באיטליה בחג המולד, מצפים אותן בציפוי של אבקת סוכר ומפזרים סוכריות קטנות צבעוניות.

אז…בואו נאפה עוגיות:

לבצק העוגיות: 30-35 עוגיות תלוי בגודל

לחמם תנור ל 180 מעלות

200 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 גביע ריקוטה 5% (250 גרם)

1/2 2 כוסות קמח לבן (350 גרם)

כף מיץ לימון

לציפוי: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים את הריקוטה ומערבלים לתערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח ומיץ הלימון ומערבלים במהירות נמוכה עד להטמעתו בתערובת. התערובת מעט דביקה אך יציבה דיה להכנת כדורים.

קורצים מהבצק חתיכות ומגלגלים לכדור בגודל כדור פינג פונג, בערך. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ופוחסים אותם מעט.

אופים בחום של 180 מעלות 22-25 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מסביב. העוגיות נשארות בהירות יחסית ותחתיתן זהובה מעט. מצננים לחלוטין ואז מפדרים באבקת סוכר. שומרים בקופסא אטומה כ-5 ימים במקום מוצל.

מדגמנות יפה למצלמה

טיפים/ גיוונים:

1. אין טעות במתכון, העוגיות ללא ביצים.

2. במקום ריקוטה אפשר גבינת טוב טעם או גבינת שמנת 5% שומן (כמו סמפוניה).

3. יש כאלה שעושים לעוגיות ציפוי מאבקת סוכר ומים או מיץ לימון. אני אוהבת אותן פשוטות כמו שהן. לבחירתכם.

הן לא שרדו יותר מיומיים…