כשראיתי לפני כמה זמן את עוגת השוקולד ודבש של נייג’לה לוסון ידעתי שזו אהבה ממבט ראשון.

אני אוהבת עוגות דבש לראש השנה, בייחוד את העוגה שאני מכינה כל שנה, אבל יותר מהכל אני אוהבת עוגות שוקולד.

העוגה הזאת היא שוקולדית מהסוג הדחוס העסיסי והשילוב עם הדבש הוא פשוט תענוג צרוף. לשמחתי, היא גם נורא קלה להכנה, הכל ניכנס למיקסר ומשם לתנור.

העוגה אמנם חלבית אבל אפשר להפוך אותה לפרווה ואז היא גם תהיה מושלמת לסיום הארוחה.

מנסיון, ילדים לא תמיד אוהבים עוגות דבש (יש גם מבוגרים כאלה) אבל אני לא מכירה משהו שאומר לא לעוגת שוקולד (עוד לא ניתקלתי בילד כזה…) והיות ואני אוהבת שוקולד, כל השנה, אז העוגה הזאת מושלמת מהבחינה הזאת.

אז…בואו נאפה.

לבלילה: תבנית קוטר 20 ( יש תבנית חד פעמית עגולה בקוטר הזה)

יש לחמם תנור ל 170 מעלות

200 גרם חמאה רכה (לא מומסת, רכה)

כוס סוכר (200 גרם)

2 ביצים

150 שוקולד מריר מומס (60%)

1/2 כוס דבש (160 גרם)

1/2 1 כוסות קמח לבן (210 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 כוס נס קפה חם (לא רותח וללא תוספת סוכר!)

לציפוי:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

4 כפות קקאו (לא שוקולית)

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו גיטרה לערבל את החמאה והסוכר עד למרקם קרמי אחיד. להוסיף את הביצים ולערבל עד שהן נטמעות לחלוטין. להוסיף את הדבש לשוקולד המומס ואז לשפוך הכל לקערת המיקסר. לערבל היטב עד לאחידות.

בקערה לערבב את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקורט מלח. להוסיף את תערובת הקמח ואת הנס קפה בהדרגה (פעם קמח פעם נס קפה). להיזהר מערבוב יתר.

לעצור את המיקסר ולוודא שאין משקעים בתחתית והכל מעורבב בצורה אחידה. התערובת תהיה נוזלית וזה בסדר גמור.

לשפוך לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום של 170 בין 50-60 דקות. מצננים את העוגה לחלוטין ובינתיים מכינים את הציפוי.

אופן הכנת הציפוי:

בסיר קטן מחממים מים, סוכר וקקאו ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה. מכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה ואז מערבבים לתערובת אחידה. מצננים טיפה כדי שהתערובת לא תהיה חמה מידי כשנשפוך אותה על העוגה.

כשהעוגה בטמפרטורת החדר, שופכים בזהירות את התערובת ונותנים לה לעמוד. העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר (אם חם מידי הכניסו למקרר אבל הוציאו שעה לפני ההגשה).

טיפים/ גיוונים:

1. לעוגת פרווה: החליפו את החמאה במחמאה. הציפוי ממילא פרווה.

2. מי שלא אוהב שוקולד מריר יכול להחליף בשוקולד חלב.

3. במקום כוס נס קפה אפשר אותה כמות של תה.

4. במקום הציפוי שהוצע אפשר גנאש: מביאים מיכל שמנת לסף רתיחה. שופכים על 250 גרם שוקולד. מערבבים עד שהתערובת אחידה, מצננים טיפה ושופכים על העוגה. (למי שמחפש פרווה החליפו את השמנת החלבית בצמחית)